19 maart 2018

Sporten doe je samen!

Sporten doe je samen!

De verenigingen in onze gemeente zijn het cement in onze samenleving. Het CDA is in het bijzonder trots op onze sportclubs. Sport verbroedert, zorgt voor sociale binding en is goed voor de gezondheid. Daarom maakt het CDA werk van de sportaccomodaties. De komende jaren maken wij ons onder andere hard voor:

Het initiatief van HC Oirschot en Oirschot Vooruit op Sportpark Moorland is al vergevorderd. Het CDA gaat voor spoedige realisatie van dit plan.

Op Sportpark de Klep gaat het CDA voor realisatie van een unilocatie. Waar de focus ligt op het Integrale Kind Centrum (Eén School en Kinderopvang voor de Beerzen) zal er ook voor de sportverenigingen op De Klep het nodige veranderen. En dat in positieve zin. Het CDA zet zich in om binnen het plan Unilocatie het best voor zowel Sport, Cultuur als onderwijs te realiseren.

In Spoordonk gaat het CDA voor meer zeggenschap over de voorzieningen voor de Spoordonkse Boys en Girls. De huidige afhankelijkheid van de gemeente werkt remmend en het CDA gaat deze doorbreken door samen te werken aan een nieuw onderhoudsmodel.

Het CDA maakt werk van een betere samenwerking tussen welzijnswerk en sportverenigingen. Veel problemen kunnen worden opgelost door mensen met sociale en fysieke problemen in beweging te krijgen. Letterlijk en figuurlijk.

Het CDA wil dat er serieus gekeken gaat worden naar de atletiekaccomodatie van AV Oirschot. Waar liggen kansen en mogelijkheden om in samenwerking te komen tot een impuls voor de atletiek in Oirschot?

De (sport)verenigingen kennen hun leden door en door. Daarom kunnen zij een grote rol spelen bij de aanpak en preventie van alcohol- en drugsgebruik. Het CDA wil samen met de verenigingen, welzijnswerk, jeugdzorg en andere instanties werk maken van een breed gedragen preventiebeleid voor alcohol en drugs. Wegkijken is geen optie!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.