Joep van de Ven

Fractievoorzitter / Gemeenteraadslid

Joep is 45 jaar en woont samen met zijn vrouw, zoon en dochter in Oirschot. Hij werkt bij de provincie Noord-Brabant als projectmanager binnen het programma Sterk Brabants Netwerk. Zijn grootste hobby is zijn wijngaard; als wijnboer doet hij noeste pogingen om een (drinkbare) Oirschotse wijn op tafel te krijgen. Daarnaast is Joep actief binnen de Oirschotse samenleving.

Hij was medeoprichter van leefbaarheidsplatform Dorpscafé Spoordonk, bestuurslid van R&TC de Pedaleur en van Stichting Gildemanifestatie Oirschot. Ook was hij directeur van Streekhuis De Kempen in Middelbeers.

Sinds 2014 is Joep fractievoorzitter voor CDA Oirschot-de Beerzen, een jaar later werd hij door de gemeenteraad gekozen tot plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Oirschot.

“Ik ben trots en dankbaar dat de partijleden het vertrouwen in mij hebben uitgesproken.  Ik heb ontzettend veel zin om samen met inwoners, bedrijven en organisaties in de Beerzen, Spoordonk én Oirschot verder te werken aan een nog aantrekkelijkere en leefbaardere gemeente. Het CDA is een partij die dicht bij de mensen wil staan, die wil luisteren en partijen wil verbinden. Ik zal daar met genoegen het voortouw in nemen!”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.