Lily Maaref

Gemeenteraadslid

"Mijn interesses liggen op het gebied van veiligheid, zorg en integratie. Het CDA in Oirschot zet in op betere integratie van nieuwe bewoners. Het is ontzettend belangrijk dat nieuwe inwoners zich zo snel als mogelijk thuis voelen in onze gemeenschap. Ik zelf heb bijvoorbeeld bewust afstand genomen van een dubbele nationaliteit omdat ik me Nederlander voel en me daar ook naar wil gedragen."

Ik ben Lily Maaref, geboren in Iran en ben met mijn man 15 jaar geleden naar Nederland gevlucht vanwege ons christelijk geloof. We zijn 14 jaar geleden in Middelbeers komen wonen. Wij hebben 3 kinderen in de leeftijd van 15, 12 en 10 jaar. Mijn man is 2 jaar geleden overleden aan kanker. Ik heb in Iran de opleiding Wetenschappelijk Onderwijs bodemkundig engineering gevolgd. In Nederland heb ik de opleidingen apothekersassistent en HBO ergotherapie gevolgd.

Vanaf mijn kindertijd ben ik geïnteresseerd in politiek maar in Iran is het als christen verboden daar iets mee te doen. Sinds vorig jaar ben ik gaan zoeken naar een politieke partij die bij mijn standpunten aansluit. Ik heb voor het CDA gekozen omdat ik gelovig ben en iets wil betekenen voor mensen. Het CDA is in mijn ogen een partij die dicht bij de mensen staat, die luistert en partijen wil verbinden. En vooral, die samen met mensen werkt aan een duurzaam en leefbare gemeente.

Lily Maaref, CDA-lid sinds 2017

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.