19 december 2022

Mening CDA Oisterwijk over Beekdal park

De gemeente heeft een plan gepresenteerd om opvulling te geven aan het terrein waar voorheen sportzaal en zwembad De Leye was gevestigd. Vanuit het CDA punt vinden we dit een goed plan. In het plan is een percentage van 43% toebedeeld aan sociale huisvesting. Het is vele jaren geleden dat dat gelukt is. Een mooi onderdeel daarvan vinden wij de invulling van sociale koopwoningen. Ook dat is naar ons idee lang geleden dat dit gerealiseerd werd. Daarnaast is de invulling van het plan een mooi mix van duurdere en minder dure woningen. Ook bevat de mix woningen voor senioren en voor starter. Zo zien wij het graag. Ook de invulling rondom de woningen, een parkachtige omgeving, is een pluspunt naar ons idee. Dat dit dan ook nog gaat lukken met een klein positief resultaat maakt is helemaal mooi. Dat de PG plaatsen er niet meer in zitten is jammer. Maar zoals gezegd, we zien ook wat er allemaal wel in zit.

Een suggestie die we ook tijdens het raadsplein over dit onderwerp hebben gedaan is om te kijken naar de mogelijkheden voor het differentiëren wat betreft de parkeernormen. De alternatieve vormen van vervoer, deelauto’s, greenwheels etc. zijn alternatieven die resulteren in minder benodigde parkeerplekken voor de toekomstige bewoners. Ook is het goed denkbaar dat een parkeerplek niet voor alle bewoners, sommige senioren wellicht, even belangrijk is.

 

Het doet ons dan ook deugd om te horen dat er gewerkt wordt aan een revisie van het parkeernormen beleid. We zouden het mooi vinden als dit het eerste plan in de gemeente zou zijn waar daar gebruik van gemaakt kan worden. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.