02: Ronnie Buiks

Etten-Leur

Ik ben Ronnie Buiks. Getrouwd met Ingrid en vader van Mitch en Nick. Ik ben heel mijn leven al woonachtig in Etten-Leur. Het centrum van West Brabant. Ik ben in het dagelijks leven werkzaam als manager relatiemanagement bij ABAB accountants. Daarnaast ben ik 25 jaar gemeenteraadslid in Etten-Leur. Ook ben ik voorzitter van de Profwielerronde Etten-Leur en tonprater.

Ik ben 25 jaar gemeenteraadslid voor het CDA in Etten-Leur. Van die 25 jaar ben ik 16 jaar fractievoorzitter geweest en 3 x lijsstrekker in Etten-Leur. Een hele mooie ervaring die ik mee wil nemen naar Den Bosch.   

Mijn motivatie om op de kandidatenlijst te gaan staan is om in ieder geval West Brabant te gaan vertegenwoordigen. Dit door oa extra woningen te laten bouwen in de kleine kernen. Maar ook door betere ontsluitingswegen aan te leggen. Perspectief en duidelijkheid voor de landbouw. Minder inzetten op grote distributiecentrums. Daardoor ook minder aantrekkingskracht voor arbeidsmigranten.  West Brabant moet een kapitaalsinjectie gaan krijgen vanuit de Provincie. Ik wil zelf  ook toegevoegde waarde te leveren aan de staten. In de afgelopen jaren zijn er verschillende zaken besloten in de staten wat veel weerstand en onbegrip heeft opgeleverd onder onze Brabanders. Dat moet anders kunnen. Ik wil daar ook een bijdrage aan leveren. 

 

E-mailadres: [email protected]

Telefoonnummer: 06 - 51 29 40 63

 

Evenementen

Wonen in kleinere kernen

Economie

Verkeer en mobiliteit

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.