13 april 2019

Europese verkiezingen

Tom Berendsen

Tom Berendsen maakt in mei kans op een zetel in het Europees Parlement. Het CDA heeft de voorzitter van de Bredase CDA-afdeling op de 4e plaats gezet van de kandidatenlijst.

Tom is 35 jaar, hij komt uit Breda en is in het dagelijks leven adviseur duurzaamheid, energie en klimaat bij een groot advieskantoor. Het zou goed zijn als hij de zetel van afscheid nemend Brabants Europarlementariër Lambert van Nistelrooij voor Brabant kan behouden. Berendsen is door het CDA   op de 4e plaats van de kandidatenlijst gezet. In totaal heeft het CDA nu 5 zetels in het Europese parlement en dus maakt Tom een goede kans in mei een zetel te behalen.

Tom Berendsen voelt zich vereerd met het vertrouwen dat hij krijgt. Hij hoopt op steun van alle Brabanders om veel voorkeursstemmen te krijgen. Het is een geweldige kans voor Brabant om straks een directe lijn met Brussel te hebben.

 Lambert van Nistelrooij steunt Tom, en noemt hem een sterke kandidaat om onze belangen in Brussel te behartigen. Lambert van Nistelrooij haalde in 2014 met 32.970 stemmen de voorkeursdrempel en behaalde daarmee een zetel in het Europees Parlement.

 Wij hopen op de steun van alle Brabanders in mei voor Tom zodat we de directe lijn van Brabant met Brussel behouden.”

Stem op 23 mei CDA nummer 4 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.