16 januari 2017

Themabijeenkomst: Dreigende tweedeling Nederlandse samenleving

Themabijeenkomst
Dreigende tweedeling Nederlandse samenleving
Woensdag 25 januari, Stadsbieb, aanvang 19.30 uur

Verschillen in de samenleving nemen toe. Verschillen in inkomen, opleidingsniveau, stemgedrag, normen en waarden. Kandidaat Tweede Kamerlid Stijn Steenbakkers voor het CDA: “Het is zo ver dat sommige groepen mensen elkaar nooit meer tegenkomen en elkaar simpelweg niet meer begrijpen. Ik heb de vaste overtuiging dat we hier als politiek veel meer aan moeten doen, willen we onze Nederlandse samenleving bij elkaar houden.” In hoeverre zijn deze toenemende verschillen een probleem? En wat kunnen we er concreet aan doen een tweedeling te voorkomen?  Steenbakkers gaat samen met enkele sprekers en met het publiek dieper in op deze materie.


Op woensdag 25 januari bent u vanaf 19.30 uur van harte welkom in de StadsBieb aan de Hinthamerstraat 72 te ‘s-Hertogenbosch. Tijdens deze avond zullen de volgende sprekers aanwezig zijn en hun visie geven op dit thema:
• Mgr. Gerard de Korte, bisschop van 's-Hertogenbosch
• De heer Ton Rombouts, burgemeester van 's-Hertogenbosch
• De heer Marcel Wintels, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Wielerunie en
   oud-bestuursvoorzitter van Fontys Hogescholen.



Voordat deze sprekers aan bod komen, verzorgt Joks Jansen, directeur van Brabant Kennis, een inleiding. De heer Jansen zal, op basis van het recent verschenen rapport van Brabant Kennis ‘Mind the Gap’, een toelichting geven op de ontwikkelingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden in Brabant. Na de pauze is er ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het discussiëren met elkaar.


Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte uitgenodigd. Vanwege het beperkt aantal zitplaatsen kunt u zich aanmelden via: [email protected].

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.