02 februari 2017

CDA wil duurzaamheidslening

De Bossche CDA-fractie dient tijdens de gemeenteraadsvergadering van 31 januari 2017 een motie in ter oprichting van een fonds, van waaruit aan particuliere woningbezitters een duurzaamheidslening wordt verstrekt. Een duurzaamheidslening wordt aangewend ter financiering van isolatiemaatregelen en om een huis te voorzien van alternatieve energiebronnen zoals zonnepanelen of -boilers. Deze lening wordt uitgegeven door de gemeente ´s-Hertogenbosch in samenwerking met het Stimuleringsfonds Volhuisvesting.
Mart van Nistelrooij hierover: "In 2020 moeten circa 10.000 huizen zijn voorzien van alternatieve energiebronnen en zijn geïsoleerd. Door het verstrekken van zo´n lening op gunstige condities, hopen we dat huiseigenaren worden gestimuleerd hierin te investeren zodat de doelstelling wordt gehaald."
Daarnaast verwacht het CDA van de gemeente een actieve houding en vraagt zij om een gerichte campagne. Door deze campagne worden woningbezitters bekend met de mogelijkheden van het fonds en zullen zij gestimuleerd worden maatregelen te treffen. Maatregelen die ertoe leiden dat het energieverbruik en de uitstoot van C02 sterk worden gereduceerd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.