23 mei 2017

Opnieuw vragen over veiligheid in Hinthamerstraat

Naar aanleiding van recente gebeurtenissen in de Hinthamerstraat, waardoor het gevoel van onveiligheid is toegenomen bij bewoners, winkeliers en bezoekers, hebben de fracties van CDA en gewoon Ge-dreven gezamenlijk vragen gesteld aan het College van B&W. Al eerder stelde de CDA-fractie vragen over de veiligheidsproblematiek in de Hinthamerstaat.

Afgelopen week zijn er, volgens ingewijden, minimaal vijftien incidenten geweest in de Hinthamerstraat waarbij vaak politie inzet was vereist. De overlast wordt veroorzaakt door drinken op straat, het gebruik van drugs en het doorverkopen van aan de coffeeshop gerelateerde zaken.
 
Wat betreft de fracties van CDA en gewoon Ge-dreven is de maat vol. Men wil van het College weten welke stappen het College van B&W heeft gezet om de overlast daadwerkelijk aan te pakken en te beperken. Daarnaast willen de fracties op zeer korte termijn cameratoezicht instellen in de Hinthamerstraat. De onrust in de straat wordt mede veroorzaakt door de bezoekers van het “Inloopschip”. Daarom pleiten de fractievoorzitters Ben Wagemakers en Sjef van Creij voor het tijdelijk of permanent inhuren van een beveiligingsbedrijf bij het “Inloopschip”. Dit om excessen aan en om de deur van dit opvanghuis voor dak- en thuislozen te voorkomen.

“Wat er nu gebeurd is volstrekt onacceptabel. Het gevoel van veiligheid moet zo snel mogelijk terugkeren in de Hinthamerstraat, bij zowel de bewoners, winkeliers en bezoekers.” aldus fractievoorzitter Ben Wagemakers.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.