28 maart 2018

Afscheid Mart van Nistelrooij van Bossche Raad

Helaas kon er van Mart van Nistelrooij, vanwege ziekte, geen persoonlijk afscheid worden genomentijdens de raadsvergadering van 27 maart.

Mart was sinds september 2015 voor het CDA lid van de gemeenteraad. Hij volgde Rini van de Ven, vanwege diens overlijden, op.

Burgemeester Jack Mikkers sprak Mart van Nistelrooij toe via de mobiele telefoon. De burgemeester vond het jammer geen persoonlijk afscheid te kunnen nemen. Hij roemde Mart van Nistelrooij voor zijn inzet in de afgelopen jaren. “Je was ook altijd helder aanwezig. Je hebt een grote financiële kennis, niet verwonderlijk als zelfstandig financieel adviseur. En je bent, dat hebben wij de afgelopen maanden en jaren wel gezien, een echte dossiervreter. De raadsvoorstellen binnen jouw portefeuille kende je van haver tot gort. En met onduidelijkheden of rafelrandjes nam je geen genoegen. Je kennis bleek vaak zo groot, dat jouw collega’s binnen de commissie FES het niet altijd konden bijbenen. Maar jouw inzet was onomstreden bijvoorbeeld om het nemen van energiebesparende maatregelen voor woningbezitters makkelijker te maken of om meer koopwoningen voor starters te realiseren.” aldus burgemeester Jack Mikkers.

Tot slot dankte hij Mart van Nistelrooij namens de gemeenteraad voor zijn inzet over de afgelopen drieënhalf jaar.

Bestuur en fractie van het CDA sluiten zich graag bij de woorden van de burgemeester aan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.