04 april 2018

Ben Wagemakers nam afscheid van de raad en ontving een lintje

Dinsdag 27 maart nam Ben Wagemakers, na 23 jaar, afscheid van de gemeenteraad van ’s-Hertogenbosch. Voor zijn inzet voor de Bossche samenleving en bestuursfuncties bij drie brancheorganisaties werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jack Mikkers spelde hem in de raadszaal de koninklijke onderscheiding op.

Als zoon van oud-gemeenteraadslid en oud-wethouder van ’s-Hertogenbosch Ton Wagemakers werd het lokale bestuur Ben thuis met de paplepel ingegoten. Burgemeester Mikkers in zijn toespraak: “Betrokkenheid bij het lokale bestuur heb je 23 jaar vorm en inhoud gegeven hier in ‘s-Hertogenbosch. Al sinds 1990 ben je voor het CDA actief in deze gemeenteraad en hebt door vanuit die ervaring en persoonlijkheid groot gezag opgebouwd in de raad. Een politicus die wars is van grote woorden. Maar als hij spreekt zegt hij rake dingen. Je bent een belangrijke drager van de cultuur van de raad en het zal voor de raad weer zoeken zijn naar iemand die deze rol kan overnemen.”

“Het echte hart ligt in deze stad, de stad ’s-Hertogenbosch, de stad van de gastvrijheid. Ik heb je leren kennen als iemand die zeer scherp is, scherp is op de relatie, scherp op de persoon en terug kan geven wat je ziet. En anderen die daar weer lering uit kunnen trekken.“ Daarnaast roemde hij Ben Wagemakers voor zijn passie voor de samenleving.

De CDA-fractie en het bestuur van de afdeling feliciteren Ben Wagemakers met zijn koninklijke onderscheiding. Daarnaast bedanken zij hem voor zijn grote inzet in de afgelopen 23 jaar

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.