Kim Krabbers

 

Kim Krabbers, #7 | Empel

Leeftijd: 40 jaar
Woont: in Empel
Gezin: moeder en mantelzorger van 2 zoontjes
Werk: Uitvaartverzorger en begeleider in de kinderopvang
Houdt van: zingen en acteren
Gaat voor: een gezelliger en veiliger Empel en het actief steunen van verenigingen

“Ik wil dat iedereen gehoord wordt en mee kan doen”

Onze nummer 7, Kim Krabbers, is een vrolijke, sociaal betrokken vrouw met beide benen midden in de maatschappij. Ze heeft veel ervaring in het sociaal domein en werkt nu zowel als uitvaartverzorger als in de kinderopvang.

“Door mijn werk ben ik heel bewust van de waarde en de schoonheid van het leven, maar ik hoor en zie ook de verdrietige kanten ervan van dichtbij. Het raakt mij vooral als mensen niet mee kunnen doen, bijvoorbeeld door armoede. Het niet hebben van geld kan echt een beperking zijn. Ik zie op mijn werk mensen die niet op een goede manier afscheid kunnen nemen van hun geliefde omdat er geen geld is voor de uitvaart. Kinderen die slecht gekleed zijn, niet kunnen deelnemen aan activiteiten, of nooit eens naar een kinderfeestje kunnen, omdat er geen geld is voor een cadeautje. Dat zijn de voorbeelden die zichtbaar zijn, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Ook verborgen armoede moeten we aanpakken. Er zijn, zeker nu, veel mensen die mooi wonen en een prima auto voor de deur hebben staan, maar waar de koelkast akelig leeg is. Ook voor die mensen moeten we opkomen. Dat is voor mij de reden om actief te zijn in de politiek. Om ervoor te zorgen dat iedereen gehoord wordt en iedereen mee kan doen.”

Binnen het CDA zet Kim zich specifiek in voor haar dorp Empel en streeft daarbij naar een gezelliger en veiliger Empel en actief verenigingsleven. 

“In Empel en de Groote Wielen wonen veel jonge gezinnen, maar het centrum van Empel mist wat mij betreft wel gezelligheid en levendigheid. Het zou leuk zijn als er wat meer te doen was zodat bewoners elkaar ook beter leren kennen. Denk aan een leuk koffietentje of broodjeszaak waar je elkaar kunt ontmoeten, maar bijvoorbeeld ook aan een geschikt terrein waar je een klein evenement kunt organiseren. Daar is het dorpscentrum nu helemaal niet op ingericht. Ook het verenigingsleven verdient wat mij betreft extra steun. Empel heeft een actief verenigingsleven, maar mede door corona hebben verenigingen het niet makkelijk gehad. Daar mag best wat meer aandacht voor zijn.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.