Marc Benninga

Empel

Alleen kom je ver, samen kom je verder

Mijn naam is Marc Benninga. Samen met mijn vrouw Marion en onze drie kinderen wonen we in Empel. Ik ben geboren en getogen in Eindhoven en heb daar sinds mijn jeugd vrijwilligerswerk gedaan, eerst met de jeugd bij Scouting Nederland en met ouderen in het ziekenhuis.

Mijn ervaring was dat het mooi is om er voor de ander te zijn. Mijn professionele carrière van bijna vijftien jaar in de medische wereld is ook ingegeven door de gedachte ‘het leven van patiënten beter maken’.

Sinds een aantal jaren ben ik lid van het bestuur van de RK parochie H. Maria in ’s-Hertogenbosch waar we eenzaamheid tegen gaan en gemeenschapszin bevorderen. Ik was al vroeg bezig met politiek en heb nu besloten me kandidaat te stellen. Ik wil me graag maatschappelijk blijven inzetten voor de toekomst van burgers en bedrijven in ons prachtige ’s-Hertogenbosch.

  • Verbind vanuit de kernwaarde ‘meer wij en minder ik’
  • Stimuleer innovatie en werkgelegenheid door bijvoorbeeld de Big Data School en supersnel internet
  • Richt je op bewoners en bedrijven van de toekomst, met behoud van de tradities, cultuur en monumenten die ’s-Hertogenbosch uniek maken
  • Bouw hoogwaardig en energie-neutraal, gebruik de ruimte slim door inbreiding naast uitbreiding van grond, en koester de groene buitengebieden

Omdat we vandaag aan de slag gaan voor morgen.

Marc Benninga

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.