10 mei 2019

Afkeuring over communicatie college in dossier Oelbroeck

CDA spreekt afkeuring uit over communicatie college in dossier Oelbroeck


Tijdens de raadsbijeenkomst op 9 mei jl. was er veel kritiek op het handelen en met name op de wijze van communiceren door het college gedurende de Oelbroeck-crisis in de afgelopen weken. Wethouder Bellemakers bood nogmaals namens het college excuses aan. Goed en terecht dat dit werd gedaan.

Alle partijen riepen het college op meer het gesprek te voeren met mensen dan alleen maar het pad van formele brieven te kiezen. ‘Pak wat vaker de fiets en praat met mensen!’ zei CDA-fractievoorzitter Arno Rombouts.

Omdat het geen officiële raadsvergadering maar een informele bijeenkomst was, was er geen mogelijkheid tot het indienen van moties. Het CDA heeft daarom haar afkeuring uitgesproken over de wijze waarop het college in dit dossier heeft gecommuniceerd, met name de laatste weken, met als dieptepunt de ‘moddergooiende’ verklaring van dinsdag 30 april.

De coalitiepartijen noemden het optreden van het college een ‘zeperd’.

Het gesprek tussen het college en de dorpsgemeenschap is vorige week eindelijk op gang gekomen; we verwachten dat het college nu de juiste houding in de samenwerking toont en we gaan dat de komende weken actief volgen!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.