11 januari 2018

CDA lijst Sint Anthonis: goede vertegenwoordiging voor iedere burger

Met gepaste trots maken wij de top vijftien van onze lijst bekend. Daarin is elk dorp vertegenwoordigd met een kandidaat raadslid, burgerraadslid en/of politiek ambassadeur voor het dorp. Als brede volkspartij zijn wij verder in onze nopjes met de uiteenlopende beroepsgroepen (onder andere onderwijzer, taxichauffeur en ondernemer), de evenwichtige verdeling over vrouwen en mannen en het feit dat alle leeftijdscategorieën op de lijst staan. Wij vinden een goede afspiegeling van de samenleving belangrijk, zodat iedere burger goed is vertegenwoordigd in de politiek.

 

Ervaren jongeren?

Op de verkiesbare plaatsen keren vier van de zes huidige raadsleden terug, namelijk Arno Rombouts, Doreen de Hoog, Marianne Bruijsten en Jan Suijkerbuijk. Huidig wethouder Ingrid Voncken is lijsttrekker en voor ons kandidaat wethouder voor de komende raadsperiode. Hoge nieuwkomers op de lijst zijn de ervaren jongeren Harm de Kleijne en Teun Wientjes. De 24-jarige Harm heeft al bestuurlijke ervaring opgedaan, onder andere als burgerraadslid en in de dorpsraad van Landhorst, en volgt de opleiding bestuurskunde. De 29-jarige Teun weet hoe het werkt in de gemeente omdat hij enkele jaren heeft gewerkt als adviseur ruimtelijke ordening.

Niet één boer in de raad?

Met de kreet ‘Politiek zoekt boer’ hebben we in 2017 intensief gezocht naar een goede kandidaat met de roots in de agrarische sector. Daar waar vroeger deze sector sterk vertegenwoordigd was in de raad op het platteland, zien we nu het tegenovergestelde. Niet één boer in de raad vinden wij onwenselijk. Wij zijn dan ook heel blij met Teun Wientjes die, samen met anderen in een maatschap, een melkveehouderij runt in Oploo.

Nieuw met ervaring

Op plaats acht staat Arjan Breijer uit Sint Anthonis, hij is één van de grote gangmakers geweest achter het LVCNET, het burger initiatief dat gaat zorgen voor supersnel internet in het hele Land van Cuijk. Arjan is op dit moment al burgerraadslid voor het CDA. Trots zijn we ook op de 23-jarige Willem Egelmeers uit Wanroij, hij heeft zijn HAS studie bijna afgerond en wil als burgerraadslid zijn eerste meters gaan maken in de lokale politiek. Jolanda van den Hoogenhof uit Sint Anthonis op plaats tien is nu ook al burgerraadslid en wil zich op deze wijze de komende jaren opnieuw inzetten voor de burgers in onze gemeente.

De top vijftien

Het gehele overzicht:

 1. Ingrid Voncken, Gennep
 2. Arno Rombouts, Sint Anthonis
 3. Doreen de Hoog, Sint Anthonis
 4. Harm de Kleijne, Landhorst
 5. Marianne Bruijsten, Ledeacker
 6. Teun Wientjes, Oploo
 7. Jan Suijkerbuijk, Wanroij
 8. Arjan Breijer, Sint Anthonis
 9. Willem Egelmeers, Wanroij
 10. Jolanda van den Hoogenhof, Sint Anthonis
 11. Jeroen Verhoeven, Ledeacker
 12. Alfons Crooijmans, Stevensbeek
 13. Rob Wientjes, Sint Anthonis
 14. Jan Bos, Westerbeek
 15. Matt van den Oever, Stevensbeek

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.