27 april 2021

Lintjesregen in gemeente Sint Anthonis!

CDA Sint Anthonis feliciteert Sjaak Arts, Pedro Bardoel, Annie van den Berg - Peeters, Ger van Sambeek en Tiny Willems - Huijbers omdat zij bij Koninklijk Besluit zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sjaak Arts
Al vanaf het begin van 1988 is Sjaak Arts actief bij buurtvereniging De Leugenstert. Het grootste deel van zijn vrijwilligerswerk heeft hij bij sportvereniging DSV verricht. Met zijn inzet en ondersteuning maakte hij het mede mogelijk dat de vereniging haar ‘diensten’ op zo’n hoog niveau kan aanbieden. Ook verzorgt hij de maaltijdbezorging vanuit thuiszorg Pantein en ook het klaar-over-werk voor de school. Hiernaast schreef Sjaak mee aan de boeken ‘Achterste Peelkant’ en ‘Het jongste ontginningsgebied’.

Pedro Bardoel
Meerdere verenigingen hebben het genoegen gehad om met Pedro Bardoel samen te werken. Maar Pedro verrichtte het grootste deel van zijn vrijwilligerswerk bij de dorpsvereniging ‘t Leker. Met zijn inzet en ondersteuning maakte hij het mede mogelijk dat er voor jong en oud activiteiten zijn. Met het door hem opgezette nieuwsblad en de nieuwsbrief draagt hij actief bij aan het gevoel van verbondenheid voor de inwoners van Ledeacker.

Annie van den Berg – Peeters
Niet alleen verleent Annie van den Berg – Peeters mantelzorg, ze heeft al meer dan 45 jaar haar leven ingericht rond de behoeften van haar gehandicapte dochter en later ook rond de behoeften van haar zieke man. Zij stelt haar leven hiermee op een buitengewone en bewonderenswaardige manier in dienst van anderen.

Ger van Sambeek
Ook Ger van Sambeek is buitengewoon actief in het vrijwilligerswerk. Door zijn inzet maakt hij het mede mogelijk dat de multifunctionele accommodatie Oelbroeck, muziekvereniging Sint Cecilia en de sportvereniging DSV met hun beperkte budgetten toch een hoog niveau van ‘dienstverlening’ aan de gemeenschap kunnen leveren. Ger draagt op deze manier echt bij aan de leefbaarheid van het dorp.

Tiny Willems – Huijbers
Al op haar eenentwintigste begon Tiny Willems – Huijbers met vrijwilligerswerk voor het gemende koor in Oploo. Ze zette zich ook in voor het oranjecomité Oploo, het dameskoor Lucretia en gedurende meer dan 30 jaar voor de Stichting Maaltijdservice Sint Anthonis. Daarnaast heeft mevrouw Willems - Huijbers vanaf de oprichting in 2000 tot vorig jaar ook nog iedere donderdagmorgen als vrijwilliger in de Wereldwinkel in Boxmeer gewerkt. Zo heeft zich al die tijd met plezier ingezet voor de gemeenschap.

Deze 5 mensen hebben allemaal een uitzonderlijke staat van dienst voor hun vrijwilligerswerk in onze gemeente. Bedankt dat u heeft ingezet om het verenigingsleven, buurtschap, sportclub of vrijwilligerswerk een stukje mooier te maken. Proficiat decorandi en een fijne Koningsdag!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.