21 januari 2018

Even voorstellen: Ingrid Voncken

Mensen vooruit helpen.

Twee en een half jaar geleden maakte Sint Anthonis kennis met Ingrid Voncken. Als opvolger van wethouder Reijnen, die wegens zijn gezondheid een stapje terug moest doen.

Ingrid is voortvarend te werk gegaan. Er lagen de nodige dossiers op haar te wachten. En in de afgelopen tijd is ze vooral heel zichtbaar geweest. Ze motiveert haar gedrevenheid door de wil om mensen vooruit te helpen; daar zet ze zich meer dan 100 procent voor in. Als er iets speelt, wil ze het “in het veld” gezien hebben, de betrokken mensen gesproken hebben en vooral meemaken hoe het in elkaar steekt.

En dat werpt zijn vruchten af. Ze is heel content met het bestemmingsplan met bijbehorende geurbeleid. Er worden stappen gezet in de verhouding boer en burger. Er wordt weer gebouwd. Kwaliteit verbeteren, niet alleen ruimtelijk maar ook sociaal. Kenmerkend zijn haar 1 op 1 gesprekken met de inwoners. Wat verwacht u van mij? Maar ook… wat verwacht ik van U. Samen de schouders er onder zetten om vooruit te komen.

Het samenwerken gaat haar ook prima af in het college en met de ambtenaren. Samen iets te durven ondernemen en ook een ander het succes gunnen. Fijn dat er zo`n klimaat heerst binnen het college, dan kan er ook daadwerkelijk doorgepakt worden om er te staan voor de inwoners. Natuurlijk kun je het niet iedereen naar de zin maken, maar als je maar kunt uitleggen wat je doet en waarom je het doet.

Het harde werken van Ingrid is niet onopgemerkt gebleven. Het CDA ziet haar graag terug als wethouder voor de komende vier jaar.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.