26 januari 2018

Even Voorstellen: Teun Wientjes

Al voor zijn geboorte goed in overleggen.

Als je met z`n drieën tegelijkertijd in je moeders buik zit, is samenwerken aangeboren.
Teun kwam bijna 30 jaar geleden ter wereld samen met zijn broer en zus. Opgegroeid op een melkveebedrijf , kreeg hij de passie voor het vak van zijn ouders mee. Na de Has ging hij werken bij Geling Advies, waar hij als agrarisch adviseur vergunningen en aanvragen begeleidde voor agrarische ondernemers.

In 2013 kreeg Teun met zijn vriendin, de kans om hun droom waar te maken: zelf aan de slag in de melkveehouderij. Samen met buurman Wim Jans Rat, zijn ouders en broer heeft hij een melkveebedrijf op de Schipperspeel in Oploo. Hij streeft naar vooruitgang en verbetering zowel privé als op zijn bedrijf. Deze lijn wil hij graag doorzetten in de gemeenteraad.

Het raadslidschap ziet Teun als het zijn van een doorgeefluik, voor de inwoners. De geluiden niet alleen doorgeven maar ook mede vertalen naar beleid. Potentiële initiatieven in de gemeente zou meer op gemeenteraadniveau beslist moeten worden, nog te veel blijft hangen of wordt gefrustreerd in de ambtelijke molen. Iets waar ondernemers en meedenkende burgers te vaak tegen aan lopen.

 

Teun is voorstander van het vormen van energie coöperaties. Er zijn genoeg openbare ruimtes, wat Teun betreft mogen daar meer zonnepanelen op. Je betrekt hierbij de inwoners en maakt er een win win situatie van. En daar kan een ondernemer als Teun van genieten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.