02 maart 2017

Overlijden oud-wethouder Servé Janssen

Ook wij zijn zeer geschokt door het zo plotselinge overlijden van oud-wethouder van de gemeenten Berlicum en Sint-Michielsgestel, Servé Janssen.

Reeds vanaf de tachtiger jaren in de vorige eeuw was Servé politiek actief voor het CDA in de toenmalige gemeente Berlicum. Eerst als raadslid en vanaf 1989 tot aan de gemeentelijke herindeling in 1996 als wethouder, en vanaf 1993 zelfs als waarnemend burgemeester. In deze periode zijn door zijn bevlogenheid, betrokkenheid, deskundigheid en een grote dosis doorzettingsvermogen, belangrijke projecten van de grond gekomen zoals de verplaatsing van het tennispark inclusief realisatie van een tennishal naar Sportpark de Brand, een nieuwe Durpsherd met theaterzaal, de realisatie van een nieuwe brandweerkazerne en het uitbreidingsplan Schuurkerkpad. Als waarnemend burgemeester heeft hij de fusie met de gemeenten Den Dungen en Sint-Michielsgestel vorm en inhoud gegeven. Onder zijn aanvoering werd het CDA met 6 zetels de grootste fractie in de nieuwe gemeente en kwam met 2 wethouders in het college van B & W. 

Servé was van 1996 tot 2002 wethouder in deze nieuwe gemeente. 

We verliezen in Servé een bijzonder inspirerende en betrokken persoonlijkheid. Een gemeenschapsmens in hart en nieren.

Wij wensen Saskia, kinderen en kleinkinderen veel sterkte en kracht toe, om dit zo bijzondere verlies te dragen en te verwerken.

We gedenken Servé in vrede.

 

CDA afdeling Sint-Michielsgestel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.