05 april 2017

CDA maakt zich hard voor Gemonde: praat mee op 10 april!

 Het CDA start deze maand al met de voorbereiding van het verkiezingsprogramma. Om in te kunnen spelen op wat er onder de bewoners leeft gaat het CDA daarvoor alle dorpen langs. Maandagavond 10 april is Gemonde als eerste aan de beurt (De Kei, 19.00 uur). Raadslid Emanuël van der Schoot komt zelf uit Gemonde. “Zelfs vanuit de oppositiebankjes kun je echt wat voor het dorp betekenen.”

Emanuël vertegenwoordigt het CDA sinds 2014 in de gemeenteraad. “Natuurlijk, als oppositiepartij is het soms lastiger om een meerderheid voor je ideeën te krijgen. We zullen dan ook ons uiterste best doen om de volgende raadsperiode weer in het college te zitten. Maar ook nu krijgen we zeker zaken voor elkaar. Zo heeft de gemeente onlangs het wegdek op het marktterrein aangepast; het CDA had daarover vragen gesteld aan het college naar aanleiding van een bijeenkomst die we eerder in Gemonde hadden georganiseerd.”

CDA zag ook graag een verplaatsing van de weekmarkt naar een meer in het oog liggende plaats. Emanuël: “Dat bleek helaas niet mogelijk. Maar het aanpassen van het wegdek was dat wél. Daardoor liggen er nu minder plassen en oneffenheden. Marktkooplieden en bezoekers zijn er blij mee.”

 

Verder heeft het CDA enkele weken geleden schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W over de onveilige situatie van 60 km wegen in Gemonde. Deze wegen zijn drukke verbindingswegen voor met name woon-werkverkeer en scholieren. CDA wordt regelmatig aangesproken door omwonenden en bezorgde ouders; zij vinden de wegen onveilig door het ontbreken van de belijning. Die belijning is niet opnieuw aangebracht nadat het wegdek was vernieuwd. Het CDA is nog in afwachting van een reactie van het college.

 

Bijeenkomsten in vijf dorpen
Ongetwijfeld heeft u zelf ook zaken waarvan u vindt dat de politiek daar meer aandacht aan moet besteden. Kom dan vooral naar de dorpsbijeenkomst van 10 april in de Kei. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar en start de bijeenkomst. In mei worden er ook bijeenkomsten georganiseerd in de andere dorpen: dinsdag 9 mei in de Huif/Sint-Michielsgestel, dinsdag 16 mei in de Moerkoal/Middelrode, maandag 22 mei in Litserborg/Den Dungen en dinsdag 30 mei in Den Durpsherd/Berlicum. Kijk voor meer informatie op www.cdasintmichielsgestel.nl. Aanmelden wordt op prijs gesteld, maar natuurlijk kunt u ook gewoon binnenlopen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.