17 mei 2017

CDA daagt uit: Den Dungen, laat van je horen op maandag 22 mei!

Den Dungen is het vierde dorp in een rij van vijf waar het CDA een brainstormbijeenkomst organiseert. Anja Andres en Bart de Jong zijn nauw betrokken bij de organisatie daarvan. En bovendien twee nieuwe (Dungense) gezichten in de partij. “We zijn erg benieuwd naar de bijdrage van onze dorpsgenoten!”

 

In maart volgend jaar zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel. Dat lijkt misschien ver weg. Maar toch start het CDA nu al met de voorbereiding van het verkiezingsprogramma, dat niet vanachter een bureau wordt gemaakt…in alle dorpen worden brainstormbijeenkomsten georganiseerd waar iedereen (ook niet-leden!) kunnen meepraten. De bijeenkomst in Den Dungen vindt plaats op maandag 22 mei. U bent welkom vanaf 19.00 uur in Litserborg; een kwartier later start het programma, dat tot uiterlijk 21.30 uur duurt.

 

Anja Andres is een klein jaartje lid van het CDA en woont aan de rand van nieuwbouwwijk Jacobskamp. “Ik merk van heel dichtbij hoe belangrijk het is voor de leefbaarheid van een dorp dat de woningmarkt niet op slot zit. Dat er voldoende woningen zijn voor álle doelgroepen. Voor starters die graag in hun dorp blijven wonen, voor senioren, maar ook voor mensen van buiten die verliefd zijn geworden op ons prachtige dorp.” Anja is zelf vooral benieuwd naar de wensen en behoeftes van mensen die in Jacobskamp zijn komen wonen. “Waarvoor willen zij dat het CDA zich in de nieuwe collegeperiode hard maakt? Ik hoop dat veel Jacobskampers van de partij zijn komende maandag!”


Blijvende steun voor verenigingsleven
Bart de Jong is net als Anja nog maar kort lid, maar wel meteen politiek actief geworden als steunlid van de raadsfractie. Hij roemt het rijke verenigingsleven in onze gemeente. “Maar ik zie ook dat verenigingen het niet altijd makkelijk hebben. Ze moeten er vaak hard aan trekken om hun ledental op niveau te houden. Steun vanuit de gemeente blijft nodig. We volgen als CDA dan ook kritisch het nieuwe subsidiebeleid dat op dit moment wordt voorbereid door het college.”

 

De eerste drie dorpsbijeenkomsten waren in Gemonde, Gestel en Middelrode.  Na Den Dungen volgt nog Berlicum/Den Durpsherd (dinsdag 30 mei).  Kijk voor meer informatie op www.cdasintmichielsgestel.nl.

Aanmelden kan via [email protected] of bel met Anja Andres van het CDA-bestuur: 06-21 22 66 02. Maar u mag natuurlijk ook gewoon binnenlopen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.