24 mei 2017

Dinsdag 30 mei: CDA organiseert dorpsbijeenkomst in Berlicum

Berlicum, laat van je horen! Die oproep doet het CDA aan de inwoners van dit mooie dorp. Op dinsdag 30 mei zijn alle Berlicummers welkom om te vertellen wat het CDA voor Berlicum zou moeten doen. De bijeenkomst vindt plaats in Den Durpsherd. U bent welkom vanaf 19.00 uur; een kwartier later start het programma, dat tot uiterlijk 21.30 uur duurt.

 

In maart volgend jaar zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel. Dat lijkt misschien ver weg. Maar toch start het CDA nu al met de voorbereiding van het verkiezingsprogramma, dat niet vanachter een bureau wordt gemaakt…in alle dorpen worden brainstormbijeenkomsten georganiseerd waar iedereen (ook niet-leden!) kunnen meepraten.

 

Harvy Schouten zit namens het CDA in de gemeenteraad en woont zelf in Berlicum. “Ik weet dat er nog best wat zorgen zijn in ons dorp. Verkeersveiligheid is daar een hele belangrijke van. Het CDA heeft in het verleden al vaker voorstellen ingediend om vooral de Hoogstraat veiliger te maken. Meer dan anderhalf jaar geleden riepen wij het college op om een onderzoek uit te voeren naar mogelijke aanpassingen. Tot op de dag vandaag is dat helaas niet gebeurd. Echt heel erg jammer”, aldus Harvy.

 

Verder noemt Harvy de herinrichting van het Mercuriusplein als belangrijk aandachtspunt. “En natuurlijk het opknappen van Sporthal De Run. Dat hadden we al staan in ons vorige verkiezingsprogramma, maar helaas kwamen wij na de verkiezingen van 2014 niet in het college terecht. Gelukkig lijkt het huidige college dit nu op het actielijstje te hebben gezet.”

 

Het CDA is benieuwd welke prioriteiten andere inwoners zien. Harvy: “Iedereen krijgt ruimschoots de gelegenheid z’n zegje te doen. Of dat nou over de openbare ruimte gaat, over het verenigingsleven, over de zorg, of wat dan ook: alle input is welkom!”


Aanmelden mag, maar hoeft niet
Aanmelden kan via [email protected] of bel met Anja Andres van het CDA-bestuur: 06-21 22 66 02. Maar u mag natuurlijk ook gewoon binnenlopen.

 

De dorpsbijeenkomst in Berlicum is de laatste in de rij. Het CDA gaat komende maanden alle input gebruiken om tot een stevig en aansprekend verkiezingsprogramma te komen. Dat programma wordt al kort na de zomervakantie vastgesteld en gepresenteerd, zodat inwoners weten wat ze de komende jaren van het CDA kunnen verwachten.

 

Kijk voor meer informatie op www.cdasintmichielsgestel.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.