15 november 2017

Aftrap verkiezingscampagne CDA: “We hebben er zin in!”

Schoenen gepoetst, haren gekamd en bovenal een glimlach op je gezicht toveren: afgelopen zaterdag vond de grote foto-shoot van het CDA Sint-Michielsgestel plaats. De traditionele opwarmer voor de raadsverkiezingen. Voor 25 van de 50 kandidaten was het de allereerste keer, want zij zijn nieuw op de CDA-lijst.

Dat geldt niet voor Lianne van der Aa, die voor de tweede keer meedoet aan de verkiezingen. Ze heeft er zin in. “We gaan er een keigoede campagne van maken! Want het wordt tijd dat we als CDA weer echt gaan meedoen in het gemeentebestuur van Sint-Michielsgestel”, aldus Lianne.

Op de lijst staan veel bekende gezichten uit de verschillende dorpen. Lianne: “Daarmee zijn we in alle dorpen van onze gemeente goed vertegenwoordigd. De komende maanden gaan we dat volop laten zien. En wat ik zeker zo belangrijk vind: we gaan er met veel positieve energie tegenaan. Want lokale politiek is niet alleen heel belangrijk voor onze leefomgeving, maar ook hartstikke leuk om je mee bezig te houden. Zéker als je dat met zo’n groep mensen achter je mag doen.”

Kirk den Otter uit Gestel: comeback
Een van die bekende gezichten is Kirk den Otter. Hij staat op plek drie en zal de komende maanden het team van Gestelse kandidaten aanvoeren. Hij zat in de jaren 1986 tot en met 2000 in de gemeenteraad en besloot zich weer kandidaat te stellen. “De energie in de partij is enorm”, vertelt hij. “En in mijn dorp Gestel is er nog een hoop te verbeteren. Of dat nou over de verkeersveiligheid gaat, of over het nieuwe gemeenschapshuis dat zo lang op zich laat wachten. Maar er zijn gelukkig ook goede ontwikkelingen, zoals de fusie van de voetbalverenigingen SCI en RKVV Sint-Michielsgestel en het nieuwe centrumplan. Genoeg te doen de komende tijd. Met onze groep CDA-ers zijn we er klaar voor.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.