26 juni 2020

CDA fractie Sint-Michielsgestel komt corona-veilig bijeen in de buitenlucht

De Coronacrisis heeft een enorme impact op ons leven. Er is veel leed veroorzaakt en de bestrijding vraagt tot op de dag van vandaag een bewonderingswaardige inspanning van veel mensen. En het is nog steeds niet voorbij. Maar gelukkig lijkt er een beetje licht aan het eind van de tunnel te ontstaan.

Stap voor stap groeien we toe naar het “nieuwe normaal”. Dat vraagt aanpassingen van onze inwoners  en ondernemers, maar ook van het college van B&W en de gemeenteraad. Vergaderingen vinden digitaal via beeldschermen plaats of zijn tot nader order uitgesteld. Volgens de huidige planning zal de gemeenteraad op 11 juni aanstaande weer fysiek gaan vergaderen. Dan kunnen we onze taken als raadsleden (het vertegenwoordigen van onze inwoners en het toetsen en controleren van het beleid van het college van B&W) weer voor de volle 100% oppakken.

Als CDA-fractie hebben wij onze vergaderingen ook via de digitale weg georganiseerd. Maar er is nu wat meer ruimte ontstaan. We mogen elkaar weer in de openbare ruimte ontmoeten, als we de regels van het RIVM maar nauwlettend blijven opvolgen. En dan blijkt maar weer eens hoeveel mogelijkheden er binnen Sint-Michielsgestel zijn om Corona-veilig te fietsen en te wandelen. Voor onze fractie reden om het beeldscherm te verruilen voor een gezamenlijke wandeling in de buitenlucht. Met voor elke fractielid de uitdaging daarvoor het mooiste plekje in het eigen dorp uit te kiezen. En omdat binnen onze fractie maar liefst vier dorpen vertegenwoordigd zijn, komen verschillende – soms verscholen – prachtige plekjes aan bod. En die willen we natuurlijk delen! Ter inspiratie voor een eigen wandeling of om van te genieten via een berichtje. Deze week de omgeving van Halder waar ons raadslid Kirk den Otter is opgegroeid.

De foto is genomen bij de Essche Stroom die uitmondt bij Halder in de Dommel. De Essche Stroom ligt in een prachtig beekdallandschap aan de rand van Landgoed Bleijendijk. De beek heeft hier in 2015 zijn natuurlijke kronkels weer teruggekregen. Met een bijzondere metamorfose van het landschap als resultaat. Er ligt een prachtig wandelpad met een tweetal mooie hangbruggen. Zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.