07 maart 2018

CDA Team Berlicum: “Tempo maken, ook in het Balkumse centrum”

Vier jaar geleden kwam Harvy Schouten met voorkeursstemmen in de gemeenteraad. Voor de komende verkiezingen staat hij op plek 2. “Het waren vier boeiende jaren waarin we als CDA steeds beter aan de weg timmerden. Oók voor Balkum en Mirrooi. Ik heb in die jaren wel gemerkt hoe langzaam zaken soms gaan. Misschien is dát wel mijn grootste ambitie voor de komende vier jaar: tempo maken en de lat wat hoger leggen.”

Harvy geeft als voorbeeld Sporthal De Run. CDA had het opknappen daarvan vier jaar geleden al in het verkiezingsprogramma staan. “De gemeente heeft dat nu opgepakt, maar wat mij betreft had dat vier jaar geleden al gemoeten. Maar laten we vooral vooruit kijken. Bijvoorbeeld naar de ontwikkeling in het centrum, het Mercuriusplein en omgeving. De gemeente heeft daar mooie plannen voor gemaakt die we als CDA van harte ondersteunen. Nu komt het ook hier aan op tempo maken. Waarbij er ook goed gekeken moet worden hoe het parkeren een plek krijgt. En voldoende groen, dat vinden we als CDA ook belangrijk. Dat versterkt de uitstraling van het centrum enorm.”

Running mate
De Balkumse ‘running mate’ van Harvy is Paul van Lith. Hij staat op plek 6 en ziet zichzelf zeker niet kansloos voor een raadszetel. “Ik ben in dit ondernemende dorp geboren en getogen, en altijd actief geweest in allerlei verenigingen en besturen. Nu wordt het tijd dat ik ook politiek mijn steentje ga bijdragen. Mijn speerpunten? Ruimte geven aan ondernemen, verenigingen ondersteunen en bovenal: goed luisteren naar inwoners. Zoals wij, samen met de VVD, hebben gedaan bij de verkeersproblemen op de Hoogstraat. Dat spreekt me aan: niet vanaf de zijlijn alleen maar kritiek hebben, maar ook zelf je verantwoordelijkheid pakken. Ik hoop dat mensen die instelling waarderen. Voor mij was vooral dát de reden om me bij het CDA aan te sluiten!”

Tien kandidaten met hun roots in Berlicum en Middelrode staan op de lijst van het CDA. Met op plek 10 Bert Sterkenburg (directeur van Trajectvol/Lunchroom Smaakvol) en op plek 14 Rick van den Berg, eigenaar van een coachboerderij. Allebei ook erg actief in de campagne; zo is Rick een van de initiatiefnemers van de Escaperoom. Harvy: “Meer nog dan vier jaar geleden hebben we stevige dorpsteams opgetuigd die de komende vier jaar ervoor zorgen dat de inwoners écht gehoord worden.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.