12 maart 2018

CDA Team Den Dungen: “Nu lang genoeg ‘beste stuurlui’ geweest!”

Den Dungen ligt tussen de twee grotere dorpen in van onze gemeente. Een prima centrale plek om je lijstrekker te hebben wonen…Lianne van der Aa is hier geboren en getogen, ging in Gestel naar school en kent de gemeente Sint-Michielsgestel op haar duimpje. Samen met Anja Andres voert zij het CDA Team Den Dungen aan. “We zijn als CDA klaar om het college in te gaan.”

 

Vier jaar geleden kwam Lianne in de gemeenteraad. “Heel eerlijk: van ellenlange en gedetailleerde discussies word ik niet warm. Natuurlijk, soms is dat nodig; maar ik ben liever tussen de mensen, op bezoek bij verenigingen en bij bedrijven. Dáár moet het gebeuren. De gemeente moet zelf ook meer de boer op. En soms wat meer initiatief nemen om zaken voor elkaar te boksen.”


Lianne van der Aa is ook wethouderskandidaat. Lianne: “Ik heb me de afgelopen vier jaar soms als de ‘beste stuurlui aan wal’ gevoeld. Dat is helaas je lot als oppositie. Dan tellen niet altijd de beste argumenten, maar gaat het vaak simpel om de meerderheid van stemmen. Ik hoop de komende periode aan de andere kant van de tafel te zitten. We hebben veel plannen én een stevige achterban. Allemaal mensen die diep geworteld zijn in onze dorpen. De helft van de 50 kandidaten is bovendien helemaal nieuw bij het CDA. Daar ben ik best trots op!”

 

Anja Andres

Anja Andres staat op plek 5 van de kandidatenlijst. Ze is geen autochtone Dungenaar. “Maar ik ga hier nooit meer weg! Dat geldt denk ik voor veel mensen die hier hun stek hebben gevonden. We wonen in een prachtig stukje Brabant. Juist daarom wil ik de raad in: we moeten koesteren wat goed is, zonder de ogen te sluiten voor wat beter kan. Ik wil graag aan de slag met het verlevendigen van het centrum van ons dorp. Ontmoeting, zorg voor elkaar en veilige bereikbaarheid voor jong en oud zijn daarbij het allerbelangrijkste.”

 

Op de lijst van het CDA staan maar liefst 15 kandidaten uit Den Dungen en Maaskantje. Met Jan Hein van Beers (voormalig raadslid in ’s-Hertogenbosch) op plek 11 en Bart de Jong (bestuurslid van de harmonie) op plek 12. Nieuw op de lijst is ook Frans van Grinsven, iemand die ‘Den Dungen ademt’. En de twee jongste CDA-kandidaten komen ook uit Den Dungen: Merel Vissers (24 jaar) en Rosa Beck (17 jaar).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.