20 november 2018

CDA versterkt zich met drie nieuwe bestuursleden

Vorige maand heeft de ledenvergadering van CDA Sint-Michielsgestel drie nieuwe bestuursleden gekozen:  Toon van den Berg uit Sint-Michielsgestel (secretaris), Ton van Houtum uit Gemonde en Jan-Hein van Beers uit Den Dungen. Het laat zien dat de partij springlevend is! Een korte introductie.

“Aandacht voor ouderen”
Toon van den Berg is geboren in wat nu Lunchcafé Toren 4 is. “Tot mijn trouwen in 1976 heb ik daar – met een korte onderbreking – gewoond. Daarna heb ik maar liefst 33 jaar bij het Instituut voor Doven in Sint-Michielsgestel gewerkt. In mijn vrije tijd heb ik eerst gevoetbald bij SCI en later ben ik gaan hockeyen bij MHC De Dommel.” Toon is niet alleen actief bij het CDA, maar onder andere ook voorzitter van KBO Sint-Michielsgestel. “Het aantal ouderen in onze gemeente neemt gestaag toe en vraagt daarom specifieke aandacht. Eenzaamheid onder ouderen, maar ook onder jongeren, wordt een steeds groter zorgpunt. Daar moeten we echt wat aan doen!”

“Ook geluid uit Gemonde”
Ton van Houtum is getrouwd met Anita en heeft vier zonen. “Ik vind het belangrijk dat ook het Gemondse geluid doorklinkt in de Gestelse politiek. Daarom ben ik actief geworden in het CDA en stond ik ook op de kieslijst bij de gemeenteraadsverkiezingen. We moeten ervoor zorgen dat er in alle dorpen voldoende ontmoetingspunten zijn, dus heel goed dat er nu wordt gewerkt aan een alternatief voor de Kei. Naast politiek hou ik van hardlopen en tennis.”

“Samen inzetten voor leefomgeving”
Jan-Hein van Beers woont sinds eind 2015 met zijn vrouw en twee dochters in Den Dungen. “En dat doe ik met heel veel plezier”, vertelt Jan-Hein. “Naast het ouderschap en mijn werk, zet ik mij graag maatschappelijk in en sport ik (wielrennen) wanneer ik kan. Sinds kort ben ik bovendien actief als interim-voorzitter van Litserborg.” Jan-Hein is al langer actief binnen het CDA. Hij was onder andere raadslid in ’s-Hertogenbosch. “Ik ben lid  van het CDA omdat ik het belangrijk vind dat we elkaar helpen in de maatschappij en samen onze leefomgeving vormgeven.”

Naast de drie nieuwe leden, bestaat het CDA-bestuur uit Simon Middelkamp, Niek van den Biggelaar, Frank Beck en Arie van Erp (voorzitter).

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.