14 december 2018

Dog’s got Talent op 13 januari: wie heeft de allerleukste hond?

Wie heeft de leukste hond van Sint-Michielsgestel? Zondag 13 januari gaat dat duidelijk worden: dan organiseert het CDA het hondenevenement ‘Dog’s got Talent’. Een hondentalentenjacht waar alle baasjes van de gemeente aan mee kunnen doen. Is jouw hond de mooiste, de liefste of kan ‘ie iets bijzonders? Kom dan naar de Jacobahallen in Den Dungen, tussen 13.00 en 16.00 uur. Vooraf inschrijven is niet nodig en het is nog gratis ook! 

Wie wint de beker?

De jury van de talentenjacht bestaat uit een echte hondenkenner en twee bekende gezichten uit de gemeente. Er wordt vooral gekeken naar uitstraling, verzorging en originaliteit. Dat gebeurt tussen 13.00 uur en 15.00 in verschillende voorrondes, dus u kent zelf kiezen hoe laat u binnenkomt. De prijswinnaar wordt om 15.30 uur bekend gemaakt en gaat naar huis met een reuze-beker. 

Van funparcours tot fotoshoot

Maar er is nog veel meer te doen…zo kunnen honden, met of zonder baas, op de foto; er wordt daarvoor een professionele hondenfotograaf ingevlogen. En verder is er een funparcours waar iedereen aan mee kan doen, een speurneuzen-workshop en je kunt het gebit van je hond laten checken. Ook aan de allerkleinsten is gedacht: die kunnen een rondje op een pony maken. 

Markeren

Het evenement is een initiatief van het CDA. Ja, u leest het goed. Dat zit zo. Per 1 januari a.s. is – in navolging van vele andere gemeenten in ons land – ook in Sint-Michielsgestel de hondenbelasting verleden tijd. Een verkiezingsbelofte van het CDA die samen met de andere coalitiepartijen is ingelost. “En dat moment willen we toch graag even markeren met een leuk evenement”, aldus Harvy Schouten, fractievoorzitter en één van de organisatoren van Dog’s got Talent. “De opbrengst van die belasting ging helemaal niet naar opruimvoorzieningen, want die worden namelijk betaald uit de algemene middelen. Kortom: een onnodige belasting hebben we zo kunnen afschaffen.” 

Iedereen is welkom

Het belooft 13 januari een bijzondere middag te worden! Iedereen is welkom, met of zonder hond, en alle activiteiten zijn gratis. U bent van harte welkom aan de Hooidonksestraat 10! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.