07 januari 2019

Praktische informatie Dog’s got Talent zondag 13 januari

Iedereen is welkom bij Dog’s got Talent, met of zonder hond! Want het wordt ook gewoon een hele gezellige middag. U kunt meedoen met de verkiezing van de leukste hond van Sint-Michielsgestel, maar los daarvan ook een rondje funparcours doen, met uw hond op de foto, kijken naar de detectieworkshops, een gebitscheck (van uw hond...) laten doen door Dierenkliniek Sint-Michielsgestel of uw kind een rondje op een pony laten rijden. Verder wordt er voorlichting gegeven, onder andere door het dierenasiel uit Uden en verschillende hondenscholen.

Even wat praktische informatie op een rijtje:

  • Locatie: Jacobahallen, Hooidonksestraat 10 in Den Dungen.
  • Honden moeten aangelijnd zijn en deelname is op eigen risico.
  • Vooraf aanmelden is niet nodig.
  • Het evenement start om 13.00 uur en is om 16.00 uur afgelopen.
  • Vanaf 12.45 uur gaat de deur open en start de inschrijving voor de verkiezing. Slechts één voorwaarde voor inschrijving: u en uw hond moeten in de gemeente Sint-Michielsgestel wonen.
  • U kunt zich inschrijven voor een van de vier voorrondes; de eerste is om 13.15 uur en de laatste om 14.45 uur. De winnaar van iedere voorronde gaat door naar de finale om 15.00 uur. Prijsuitreiking – aangeboden door Pet Foods – om 15.30 uur.
  • De jury bestaat uit Keurmeester Ruud Maurix en wethouder Lianne van der Aa. Zij beoordelen op uiterlijk/verzorging, uitstraling/presentatie en talent (kan de hond iets bijzonders of heeft ‘ie in het verleden iets bijzonders gedaan).
  • Detectieworkshops van Hondenschool Hondenhof zijn om 13.30 uur en om 14.30 uur.
  • Deelname aan het funparcours kan doorlopend, en dat geldt ook voor de fotograaf, gebitscheck en het ponyrijden.
  • Alle activiteiten zijn gratis, u betaalt alleen voor uw drankje en hapje. 

Waarom ook alweer?
Het evenement is een initiatief van het CDA. Ja, u leest het goed. Dat zit zo. Per 1 januari a.s. is – in navolging van vele andere gemeenten in ons land – ook in Sint-Michielsgestel de hondenbelasting verleden tijd. Een verkiezingsbelofte van het CDA die samen met de andere coalitiepartijen is ingelost. “En dat moment willen we toch graag even markeren met een leuk evenement”, aldus Harvy Schouten, fractievoorzitter en één van de organisatoren van Dog’s got Talent. “De opbrengst van die belasting ging helemaal niet naar opruimvoorzieningen, want die worden namelijk betaald uit de algemene middelen. Kortom: een onnodige belasting hebben we zo kunnen afschaffen. En de voorzieningen blijven gewoon op peil, daar verandert niets aan door afschaffing van de hondenbelasting.” 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.