23 mei 2018

Prettig kennis te maken: de nieuwe CDA-fractie!

Sinds afgelopen donderdag is het CDA weer vertegenwoordigd in het college van Burgemeester en Wethouders. Die avond werd lijsttrekker Lianne van der Aa gekozen tot wethouder. Samen met haar collega’s van PPA en VVD gaat zij het pas gepresenteerde Coalitieakkoord uitvoeren. Een zeer concreet Coalitieakkoord, waarin vrijwel alle punten uit het CDA-verkiezingsprogramma een plek hebben gekregen.  

Kortom: CDA maakt waar wat het heeft beloofd. De vierkoppige CDA-fractie – waarin alle vier de grote dorpen zijn vertegenwoordigd! – gaat daar natuurlijk ook op toezien. Drie van de vier fractieleden zijn nieuw. Daarom een kort voorstelrondje. 

Harvy Schouten (33 jaar, Berlicum)

Harvy is eigenaar van een dierenvakantieboerderij in Berlicum. Hij belandde vier jaar geleden met voorkeursstemmen in de gemeenteraad. Hij is de nieuwe fractievoorzitter en daarmee opvolger van Lianne. Harvy: “Ik hecht aan een goed ondernemersklimaat en ik vind dat er woningen gebouwd moeten worden naar behoefte. Mede daardoor blijven dorpen leefbaar.” Harvy richt zich vanuit de fractie vooral op openbare orde en veiligheid, dienstverlening, groenontwikkeling en financiën.

Kirk den Otter (54 jaar, Sint-Michielsgestel)

Kirk is opgegroeid in het buurtschap Halder en later in het dorp Sint-Michielsgestel gaan wonen. Hij heeft eerder in de gemeenteraad gezeten, van 1986 tot 2000. Kirk: “De kwaliteit van de voorzieningen binnen de dorpen vind ik erg belangrijk. Want voorzieningen zorgen voor leefbaarheid. En ik vind het belangrijk dat de overheid heel klantgericht is.” Kirk gaat zich onder andere bezighouden met volkshuisvesting, verkeersveiligheid en wegenbeheer, sportvoorzieningen, Mijn Gemeente Dichtbij, participatiewet, waterbeleid, rioolbeheer en afvalverwerking.

Femke Klomp (36 jaar, Gemonde)

Femke woont negen jaar in Gemonde. Vanuit haar agrarische roots is zij gaan werken bij een vereniging van boeren en tuinders in Noord-Brabant. Femke: “Deze kennis wil ik graag inzetten binnen onze gemeente. En dan niet alleen gericht op het buitengebied, maar ook op Gemonde, het dorp waar ik woon, mijn echtgenoot werkt en mijn kinderen naar school gaan.” Femke krijgt de portefeuilles onderwijs, duurzaamheid, ruimtelijke ontwikkeling, milieu en handhaving. 

Anja Andres (58 jaar, Den Dungen)

Anja is enkele jaren geleden in Den Dungen komen wonen. Al bijna 25 jaar heeft zij een eigen adviesbureau. Ze heeft gemeenten geadviseerd over vraagstukken op het gebied van sport, welzijn, cultuur, toerisme en recreatie. Anja: “Nu vind ik het tijd om mijn kennis en ervaring in te zetten voor onze gemeente.” Anja krijgt in de fractie de portefeuilles recreatie, maatschappelijk vastgoed, kunst en cultuur, Wmo, jeugdzorg, gezondheid, economische zaken en burgerparticipatie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.