25 augustus 2017

VVD en CDA organiseren bijeenkomst over verkeer Berlicumse Hoogstraat

De lokale afdelingen van de VVD en het CDA organiseren een bijeenkomst voor inwoners over de verkeersveiligheid in de Berlicumse Hoogstraat. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 7 september 2017 in de Gouden Leeuw, Hoogstraat 64 in Berlicum. De zaal is open vanaf 19:30 uur en we starten om 20:00 uur.

Waarom?
CDA en VVD zijn samen van mening dat, nu de N279 zo goed als klaar is, er iets aan de Hoogstraat gedaan moet worden. Omwonenden van de Hoogstraat hebben last van het verkeer en ervaren de Hoogstraat als onveilig. Met de N279 als goed alternatief, is er geen reden meer om sluipverkeer toe te laten. Het kan rustiger, het kan vriendelijker, zeker voor voetgangers en fietsers.

Hoe?
We willen samen met de inwoners in kaart brengen wat er mis is met de verkeersveiligheid op de Hoogstraat. We hebben u nodig voor de lokale kennis en ervaring, die willen we graag benutten. Samen komen we verder.

Ook willen we op die avond samen met u omschrijven welke kant het op moet met de Hoogstraat. Wat zijn oplossingsrichtingen? We hebben een goede methode bedacht om samen een koers uit te zetten.

Wat?
We gaan in beeld brengen welke knelpunten onze inwoners ervaren in de Hoogstraat. We maken lijsten en schetsen en u kunt foto’s meenemen van gevaarlijke punten. Laat bijvoorbeeld ook uw kinderen een tekening van de situatie maken! Kortom, we horen graag uw verhaal. Ook op de Facebookpagina “Balkumse Hoogstraat Veilig” kunt u uw bijdrage leveren. 

We nemen bewust de tijd om goed in beeld te brengen wat de knelpunten zijn en hoe we de verschillende belangen in de Hoogstraat kunnen dienen. Want laten we eerlijk zijn: het is waarschijnlijk onmogelijk om de voetganger, de fietser, de automobilist óf het openbaar vervoer te weren uit de Hoogstraat. Het wordt vooral “eerlijk en veilig delen”. 

We gaan het op 7 september nog niet hebben over hoe al die knelpunten technisch opgelost moeten worden. Dat doen we op een andere avond, waarschijnlijk in november, waar we u dan weer voor uitnodigen. Dan gaan we de “agenda” voor de Hoogstraat opstellen en concrete maatregelen bedenken. 

Wie zien u graag op 7 september!
Fracties van CDA en VVD

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.