5. Anja Andres

Den Dungen

Anja Andres
61 jaar, Den Dungen

Beroep
Gedurende 30 jaar eigenaar van een adviesbureau op het gebied van sport, cultuur en welzijn en sinds 2021 met vroeg pensioen

Nevenactiviteiten
Inmiddels bijna 4 jaar gemeenteraadslid. Verder actief lid van het CDA Sint Michielsgestel én enthousiaste oppas-oma

Over mijzelf
Getrouwd met Armin en samen hebben wij één dochter en inmiddels twee kleindochters. Sinds zes jaar woon ik in Den Dungen. Al voordat ik in Den Dungen kwam wonen had ik mij voorgenomen mijzelf in te gaan zetten voor de gemeenschap waar ik deel van ging uitmaken. Om iets terug te kunnen geven, maar ook om goed te integreren in onze nieuwe woonplaats. Bestuur en politiek hebben altijd een grote aantrekkingskracht op mij gehad.
Naast het raadswerk en veel verschillende CDA-activiteiten mag ik graag lekker koken, daar vervolgens ook van genieten, wandelen, lezen en tekenen.

En dit vind ik belangrijk in de politiek
Ik wil graag de afstand tussen het gemeentebestuur/de gemeentepolitiek en onze inwoners verkleinen. Met elkaar zijn we verantwoordelijk voor een fijn woon- en leefklimaat waarin ruimte is voor inspraak en initiatieven van inwoners. Dat vraagt om een open oog en oor van de gemeente én een toegankelijke gemeente. Zodat er goed zicht is op wat er leeft onder onze inwoners en daar met het maken van beleid of het maken van keuzen rekening mee gehouden kan worden. Het rijke verenigingsleven vind ik ongelooflijk waardevol en zal altijd op mijn steun kunnen rekenen. 
​​​​​​​Net als 4 jaar geleden wil ik mij vol inzetten voor een sociaal aantrekkelijke en economisch gezonde gemeente, waarin iedereen kan meedoen! 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.