5. Anja Andres

Den Dungen

Anja Andres
57 jaar, Den Dungen

Beroep
Ondernemer: eigenaar van adviesbureau Andres cum suis 

Nevenactiviteiten
Secretaris bestuur CDA Sint-Michielsgestel, lid Raad van Toezicht van een welzijnsorganisatie, voorzitter Commissie Bedrijven Vereniging Sport en Gemeenten

Over mijzelf
Getrouwd, trotse moeder en enthousiaste oma. Sinds enkele jaren woonachtig in het mooie Den Dungen. Vanaf de allereerste dag voelt dat goed. Actief als secretaris van het CDA bestuur.
Al bijna 25 jaar heb ik mijn eigen adviesbureau. En in die 25 jaar heb ik heel veel verschillende gemeenten – groot en klein- geadviseerd over vraagstukken op het gebied van sport, welzijn, cultuur, toerisme en recreatie. Ik kijk terug op 25 jaar met veel verschillende en uitdagende projecten. Zo ben ik bijvoorbeeld interim directeur van de Zaanse Schans geweest, maar ook van een bibliotheek en een gemeentelijk grondbedrijf. En ik heb verschillende gemeenten geholpen bij het ontwikkelen van een sportbedrijf, zodat alle inwoners jong en oud op een betaalbare en laagdrempelige manier kunnen sporten.
Nu vind ik het tijd om mijn kennis en jarenlange ervaring in te zetten voor de inwoners van onze gemeente!

En dit vind ik belangrijk in de politiek
Ik wil heel graag de kloof tussen de gemeente (bestuur/politiek) en de inwoners verkleinen! Gewoon door zichtbaar te zijn en zélf regelmatig het gesprek op te zoeken. De dialoogbijeenkomsten die we in 2017 in alle dorpen hebben georganiseerd, leverden ons een schat aan informatie op over zaken die onze inwoners belangrijk vinden. Dat vind ik belangrijk!
In de politiek en het gemeentebestuur moet wat mij betreft meer ruimte worden gemaakt en aandacht worden gegeven aan wat er leeft in onze samenleving. In Sint-Michielsgestel als geheel, maar ook specifiek in de dorpen. Mijn kennis en ervaring ligt in het sociaal domein en daar ligt ook mijn hart. Ik wil mij dan ook met hart en ziel inzetten voor een economisch gezond en sociaal aantrekkelijk Sint-Michielsgestel, waarin iedereen mee kan doen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.