12. Bart de Jong

Den Dungen

Bart de Jong
33 jaar, Maaskantje/Den Dungen

Beroep
Jurist 

Nevenactiviteiten
Steunfractielid CDA fractie Sint-Michielsgestel, bestuurslid Harmonie Wilhelmina Den Dungen, betrokken geweest bij oprichting Muziekschool Médèz (juridisch advies)

Over mijzelf
Ik ben getrouwd en sinds kort vader geworden. En ik woon in een dorp om jaloers op te zijn; zo omschrijf ik Maaskantje en Den Dungen aan vrienden en familie. Om dat zo te houden kunnen we niet ’s ochtends buiten het dorp gaan werken en ’s avonds bij thuiskomt de gordijnen dichttrekken. Nee, daarvoor moeten we naar buiten en kansen zien! Wanneer ik dat doe zie ik dat veel mensen hun steentje bijdragen. Met het doen van vrijwilligerswerk of met initiatieven om de openbare ruimte in te richten. Dat doet mij goed. Daar draag ik graag ook mijn steentje aan bij!

En dit vind ik belangrijk in de politiek
Ik vind ruimtelijke ordening, hoe richten we onze omgeving in, een erg interessant onderdeel van de lokale politiek. Wat juist dáár gaat de gemeente over en kunnen we als politieke partij het verschil maken. Daarbij moeten we niet teveel ellenlange visies maken maar vooral concreet en praktisch bezig zijn. Zodat we ook maximaal aansluiten op de taal en belevingswereld van onze inwoners. Verder vind ik het belangrijk om initiatieven van inwoners op te halen en waar mogelijk te faciliteren. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.