10. Bert Sterkenburg

Berlicum

Bert Sterkenburg
54 jaar, Berlicum

Beroep
Directeur van Trajectvol in Berlicum (inclusief Lunchroom Smaakvol) 

Nevenactiviteiten
Trainer geweest bij BMC, actief in Protestantse kerk van Berlicum (kerkvoogd, koster, commissie 200 jarig jubileum, et cetera).

Over mijzelf
Ik woon al 10 jaar in Berlicum. Ben getrouwd met Lia en vader van drie kinderen. Voordat ik een bedrijf had, heb ik in de jeugdreclassering (jongeren met een licht verstandelijke beperking) gewerkt en daarvoor in verschillende functies binnen de gehandicaptenzorg. Binnen die functie heb ik verschillende opleidingen gevolgd:  MBO, HBO, VO Organisatie en Management. En natuurlijk de nodige trainingen en workshops. Uiteindelijk kun je wel zeggen dat ik nu 30 jaar ervaring heb binnen de zorg en welzijn voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking. 

En dit vind ik belangrijk in de politiek
Berlicum is een sociaal dorp en dat zie je ook door de vele activiteiten die er georganiseerd worden en door de vele verenigingen die er actief zijn. Zoals sportverenigingen, carnavalsverenigingen en bijvoorbeeld de ondernemersvereniging. Ik ben blij dat er nu iets gaat veranderen aan het Mercuriusplein, en ik vind het belangrijk dat ook de Hoogstraat daarin wordt meegenomen. Het is een hele drukke weg en daar moet goed naar gekeken worden.
Het meest druk maak ik mij om het gebrek aan woningen (sociaal, starters). De jongeren vertrekken allemaal. En ook ouderen moeten langer thuis kunnen wonen. Er is veel te weinig doorstroming. Terwijl er op de Kerkwijk een aantal appartementen staan die al gesloopt hadden kunnen worden; daar had allang nieuwbouw kunnen staan.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.