2. Harvy Schouten

Berlicum

Harvy Schouten
32 jaar, Berlicum

Beroep
Ondernemer (Dierenvakantieboerderij ‘de Lofert’)

Nevenactiviteiten
Gemeenteraadslid, bestuurslid ZLTO Sint-Michielsgestel, lid carnavalsvereniging Olling Dol, Ledenraadslid Rabobank ‘Hart van de Meierij’

Over mijzelf
Bijna vier jaar geleden belandde ik met voorkeursstemmen in de gemeenteraad van Sint-Michielsgestel. Een nieuwe wereld voor mij, maar waarin ik me al snel ben gaan thuis voelen. Vanuit deze rol kan ik wat toevoegen aan de samenleving. Dat probeer ik ook in mijn werk te doen. Als ondernemer in het buitengebied hecht ik erg aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, in de vorm van duurzame energie maar ook door stagiaires te begeleiden. Ik ga altijd graag het gesprek aan met mensen. En kortgeleden ben ik vader geworden.

En dit vind ik belangrijk in de politiek
Ik vind dat er woningen gebouwd moeten worden naar behoefte. Mede daardoor blijven dorpen leefbaar. Verder maak ik me graag hard voor verkeersveiligheid, ouderenzorg, jongeren, sportvoorzieningen en burgerinitiatieven. Gezien mijn werk zal het ook niet verbazen dat ik hecht aan een goed ondernemersklimaat, versterking van toerisme en recreatie en een leefbaar platteland waar verschillende belangen (wonen, ondernemen en recreëren) goed met elkaar in evenwicht zijn. Duurzame energie is een van mijn passies. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.