7. Joost Hermans

Sint-Michielsgestel

Joost Hermans
54 jaar, Sint-Michielsgestel 

Beroep
Commercieel  Manager, werkzaam in de Civiele Techniek 

Nevenactiviteiten
Bestuurslid en voorzitter Technische Commissie van Tennisclub LTV De Beek (en voorheen 6 jaar lid Jeugdcommissie), coördinatie van renovatie Paviljoen van De Beek,  lid Commissie Terrein en Logistiek en Ceremoniemeester van Samenloop voor Hoop (2014), collecteren voor onderzoeken ter bestrijding van epilepsie en maag-lever-darm ziektes, deelname aan zwerfvuilacties.
Voorheen 10 jaar bestuurslid (en dus mede-organisator)  van de Grote Gestelse Vlooienmarkt, redactielid van de Bokkendonker (4 jaar). 

Over mijzelf
Ik ben geboren in Mill als jongste in een gezin van 8 kinderen. En daarna opgegroeid in Arnhem en gestudeerd aan de Hogere Bosbouw en Cultuurtechnische School te Velp. Na deze studie ben ik werkzaam geweest in de Weg- en waterbouw (Civiele Techniek), de laatste 10 jaar in de rol van Commercieel Manager.
Via een studiegenoot uit Sint-Michielsgestel ben ik bij het Carnaval in Sint-Michielsgestel terecht gekomen. Dat beviel erg goed. Met een klein groepje (genaamd De Muziekranten) hebben we ca. 27 jaar in de carnavalsoptocht van Bokkendonk meegelopen. Tijdens het 6e jaar carnaval vieren heb ik in het toenmalige café Zus van der Meijden mijn partner Margot van Veldhoven ontmoet.  We zijn nu bijna 29 jaar samen en hebben 2 dochters. Sinds 1989 wonen wij in Sint-Michielsgestel.
Ik omschrijf mezelf als iemand die graag tussen de mensen is en graag "meedoet".  Vrijwilligerswerk geeft mij veel gezelligheid en energie. Het is mooi om met elkaar ontwikkelingen op gang te brengen en in een creatieve en aangename sfeer iets te realiseren.
In mijn vrije tijd speel ik tennis en zoek ik beweging in de sportschool of maak een wandeling langs de Dommel of Essche Stroom. 

En dit vind ik belangrijk in de politiek
Een beetje een open deur, maar toch wil ik het noemen : ik vind het belangrijk dat mensen met respect behandeld worden en dat iedereen kan "meedoen" aan de maatschappij.  Aandacht, zorg en algemene voorzieningen (o.a. beweging, sport, cultuur) moeten in voldoende mate aanwezig zijn.
Wat mij tegenvalt is de kwaliteit van de openbare ruimte in de gemeente. Ik zie groenvoorzieningen en verhardingen al langere tijd in een erg slechte staat van onderhoud en verval.  Vaak worden lapmiddelen toegepast. Zonde van het uitgegeven geld, denk ik dan.
Ik heb het gevoel dat niet alle kernen en (sport-)verenigingen even "eerlijk behandeld" worden.  Dit gevoel ontstaat uit geluiden die ik hoor in de wandelgangen en op verjaardagen. Uit eigen ervaring (bij LTV De Beek) vind ik dat de gemeente wel actiever met de sportverenigingen mag communiceren. Met tennisvereniging LTV De Beek is geen enkel contact opgenomen terwijl de tennisclub zich best in lastig vaarwater bevindt.  Te weinig vrijwilligers en regelmatig wateroverlast zodat de banen niet bespeelbaar zijn.
Het nieuwe subsidiebeleid is bovendien in het voorjaar 2017 erg laat en onvoldoende met de verenigingen gecommuniceerd. De verenigingen hebben eigenlijk geen kans gekregen om in de beschikbare tijd te reageren en te handelen. Dit moet echt beter.
Wat mij tevens zorgen baart is dat veel verenigingen beschikken over (te) weinig vrijwilligers waardoor veel werk door een beperkte groep moet worden gedaan.  Mogelijk kan de gemeente een activerende en meer faciliterende rol  gaan innemen en mee naar oplossingen zoeken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.