6. Paul van Lith

Berlicum

Paul van Lith
66 jaar, Berlicum 

Beroep
Projectmanager civiele techniek (als zelfstandige) bij de gemeente Eersel

Nevenactiviteiten
62 jaar lid van het St. Joris Gilde,  waarvan 7 jaar Hoofdman (voorzitter) en 4 jaar Koning, 11 jaar bestuurslid, thans Ere-Deken
6 jaar voorzitter van de ”Sint Joris Stichting”
9 jaar bestuurslid ”Comité Vernieuwing kerken Berlicum-Middelrode (2008-2015), Stichting ”De Balkumse Toren” (2015-2017).
1 jaar medeorganisator  ”Balkumse Kwis” (2016)
10 jaar lid Sint Petruskoor
35 jaar lid HSV de Wamberg
10 jaar lid Kerststalgroep St. Norbertusparochie
37 jaar lid van WSV De Zwaan
25 jaar lid van Gilde St. Sebastianus Middelaar
Acteur in de film ”De ondergrondse vergeet niet” (2017)

Over mijzelf
Ik ben geboren in Berlicum en 43 jaar getrouwd met Tineke, vader van Janneke en Joep, opa van Job en Kiki. Opleidingen gevolgd op HBO-niveau Bouwkunde en Weg- en waterbouw. Ik heb 14 jaar als ambtenaar bij twee verschillende gemeenten (Oisterwijk en Gennep) als afdelingshoofd gewerkt.
Als ondernemer ben ik 15 jaar directeur geweest van Van Lith Wegenbouw B.V., en 5 jaar mede-eigenaar van een bouwbedrijf en bouwcombinatie. Ik ben van huis uit een organisator en doener, heb vele en verschillende interesses, ben erg betrokken bij alles wat de dorpen Berlicum en Middelrode aangaat en heb interesse wat er zich allemaal afspeelt in onze gemeente, provincie en vaderland. Hobby’s: (trim)wielrennen, reizen, vissen, schieten. Verder ben ik Supporter van Oranje (voetbal), wielrennen, veldrijden, schaatsen en voetbal van zowel de dames als de heren. Ik voel me betrokken bij maatschappelijke kwesties en probeer oplossingen aan te dragen. 

En dit vind ik belangrijk in de politiek
Zorg voor ouderen! Plaatsgenoten die ouder worden mogen we niet uit het oog verliezen. We moeten voorkomen dat mensen eenzaam worden en we moeten hen, als ze dat nodig hebben, met goede zorgen omringen. Als CDA willen we dat Sint-Michielsgestel een dementievriendelijke gemeente wordt en daar sta ik van harte achter.

Ik vind het verder belangrijk dat er zorgvuldige keuzes worden gemaakt bij de (her)inrichting van de openbare ruimten in onze gemeente, het vaststellen van bestemmingsplannen, verkeersveiligheid en (sociale)woningbouw. Dat de inwoners en betrokkenen gehoord worden en er rekening wordt gehouden met hun wensen/ideeën en initiatieven worden ondersteund. Dat het verenigingsleven door de gemeente goed ondersteund wordt en er voldoende mogelijkheden worden geboden om zaken mogelijk te maken. De gemeente moet de ondernemers voldoende gelegenheid geven zich te kunnen ontwikkelen en ondersteunen waar mogelijk, zodat de inwoners dicht bij huis boodschappen kunnen doen. Zorgen voor goed openbaar vervoer en verbindingen. Onderhoud aan wegen, openbaar groen, verlichting en inrichtingen op een aanvaardbaar niveau uitvoeren.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.