49. Thieu van Berkel

Sint-Michielsgestel

Thieu van Berkel
54 jaar, Sint-Michielsgestel

Beroep
Facilitair Manager

Nevenactiviteiten
Hoofdman Gilde Sint Anthonius en Sint Barbara, voorzitter stichting “De Gesselse Kiosk”, secretaris stichting Ontspanning RKVV Sint Michielgestel, beheerder kantine RKVV Sint Michielsgestel, interim voorzitter Ontmoetingscentrum De Huif (recente verleden), interim bestuur Fidderaossie Bokkendonk

Over mijzelf
Ik ben een geboren en getogen Gestelnaar. Samenwerken en delen maken mij gelukkig. Vrienden noemen mij een verbinder. Ik houd van organiseren. Binnen de familie, mijn vriendenclub of daarbuiten. Verder houd ik van trimmen, mountainbiken en wintersport; vooral samen met vrienden! Verder sta ik jaarlijks in de ton om een buut ten gehore te brengen. Hierbij vind ik het ook leuk om soms lokale problemen onder de loep te nemen.

En dit vind ik belangrijk in de politiek
Eerlijk zullen we alles delen zeg ik altijd, en daarom pleit ik voor meer uniformiteit in het accommodatiebeleid. Uniformiteit in het verstrekken van subsidies en uniformiteit in prijsstelling binnen gemeenschapshuizen en bijvoorbeeld sporthallen. Ik heb een groot rechtvaardigheidsgevoel. Daarom vind ik dat alle dorpskernen op gelijkwaardige basis moeten worden behandeld en alle basisvoorzieningen aanwezig horen te zijn. School, sport en ontspanning (MFA).
Ons gemeentelijk apparaat moet de omslag van organisatiegericht naar klantgericht maken. Verder zouden de leges voor het organiseren van evenementen verlaagd (of zelfs afgeschaft) dienen te worden, zodat de drempel om wat te organiseren lager wordt. Want evenementen zorgen voor sociale cohesie binnen ons dorp en daar moeten we zuinig op zijn.
Ook vind ik dat het openbaar gebied beter onderhoud vraagt. De plantsoenen zien er vaak belabberd uit. En ik zou graag zien dat de Dommel écht onderdeel wordt van ons dorp.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.