8. Ton van Houtum

Gemonde

Ton van Houtum
64 jaar, Gemonde

Beroep
Field Service Manager Canon Nederland N.V.

Nevenactiviteiten
Voorzitter PCI (Parochiële Charitas Instelling), voorheen vice voorzitter kerkbestuur Sint Lambertus parochie Gemonde, vrijwilligerswerk via mijn werk

Over mijzelf
Ik ben getrouwd met Anita en we hebben vier zonen. Met een technisch/bedrijfskundige achtergrond ben ik service gericht ingesteld.
Dit betekent dat ik denk in oplossingen in plaats van in problemen. Ik kan partijen samenbrengen en probeer altijd een bruggenbouwer te zijn.
Ik heb een rustig karakter en geef pas een oordeel als alle informatie op tafel ligt en betrokkenen hun zegje hebben kunnen doen. Met hardlopen en af en toe wat tennis probeer ik me ‘fit for use’ te houden. Verder ben ik leergierig en sta ik open voor nieuwe dingen. Ik vind dat ik flexibel ben en mensen noemen mij vaak ook gedreven.

En dit vind ik belangrijk in de politiek
Een dorp moet leefbaar zijn voor zowel jong als oud. Dat vraagt onder andere ontmoetingsplekken/hangplekken voor alle leeftijden en  nieuwbouwwoningen voor alle lagen van de bevolking. Een brede school moet dé trekpleister zijn, mede door een perfect niveau van onderwijs. En als voorzieningen niet in alle dorpen aanwezig zijn, dan moeten we ervoor zorgen dat ze toch makkelijk en goed bereikbaar zijn. Desnoods met een busje met vrijwilligers als chauffeur.
Verder zou ik voor Gemonde het dorpshart willen realiseren waarin ruimte is voor ontmoetingen, bijeenkomsten, samen leren en samen werken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.