14 februari 2021

Bezoek kandidaat Kamerlid CDA Inge van Dijk aan Someren

Inge van Dijk, de nummer 4 op de landelijke CDA lijst was zaterdag 13 februari jl. op campagne in het Land van de Peel. Ze begon in Someren met een Brabants ontbijt met jus d’orange en natuurlijk de welbekende worstenbroodjes. Inge van Dijk schoof deze morgen, samen met haar PA Susan de Groot, aan bij ETB Willem Bos. Het Somerens Elektrotechnisch Buro dat door vader Willem is gesticht en inmiddels al jaren in vertrouwde handen is van zonen Jeroen en William. Na de ontvangst door William heet Jan Zegwaard, voorzitter CDA Someren, de delegatie van harte welkom.

 

Techniekonderwijs en Domotica

ETB Willem Bos heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Dat kan ook bijna niet anders als je je bedrijf runt in de tuin van de Brainport-regio. Het is echter niet eenvoudig om aan vakbekwame mensen te komen volgens William Bos. Hij snijdt dan ook direct de relatie met het onderwijs aan en het gebrek aan goede opleidingen. Jongeren en studenten moeten al op jonge leeftijd in contact worden gebracht met techniek. Op de vraag hoe lang mensen moeten blijven werken heeft William wel een suggestie; oudere werknemers tot aan hun pensioen in fases af laten bouwen van 5 naar 3 naar 2 dagen per week. Daardoor gaan medewerkers volgens William langer mee in het proces en is er meer ruimte voor verjonging.

Ook breekt William een lans voor de zorg. ETB Willem Bos kan innovaties in Domotica inzetten om senioren langer en op een veilige manier zelfstandig te laten wonen. Daar is veel te winnen en met de krapte op de woningmarkt is er veel vraag naar nieuwe woonconcepten. Dit item en het techniekonderwijs zijn voor William belangrijke thema’s die Inge mee naar Den Haag kan nemen.

 

Stimuleren lokale economie

William pleit verder voor meer meters bedrijventerrein, zodat er voor ondernemers extra ruimte komt om uit te breiden of nieuwbouw mogelijk te maken. Sturing vanuit de lokale economie zou daarbij zijn voorkeur hebben. Niet elke gemeente heeft immers dezelfde type industrie. Als Someren zich kenmerkt door veel maakindustrie is er veel productieomgeving nodig. Inge van Dijk is er voorstander van, dat deze bedrijfsterreinen sneller ontwikkeld worden en dat de Provincie het meer en meer los laat.  

 

Kan niet bestaat niet!

Inge wil als Kamerlid graag dichtbij de burger blijven staan. Direct contact houden en benaderbaar zijn. Zo hebben we haar in de Peel leren kennen en zo wil ze dat ook in de toekomst als Kamerlid blijven doen. Haar motto is: “Kan niet bestaat niet!”

 

Na een korte rondleiding door het bedrijf ETB Willem Bos verlaat de delegatie Someren en zet het bedrijfsbezoek voort in Asten. Het CDA Someren wenst Inge heel veel succes in de aanloop naar- en met de verkiezingen.

 

Foto genomen door Rob Fritsen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.