02 december 2021

RES 1.0 unaniem vastgesteld

CDA Someren is erg content dat na een intensieve periode van veel overleg, afstemming en zienswijzen vorige week in de raadsvergadering van de gemeente Someren dit besluit is genomen.

Een mijlpaal!

Als eerste gemeente in de Peel laat de gemeente Someren zien waar ze voor staan in de discussie met betrekking tot de Energietransitie en dat doet CDA Someren veel deugd. Samen met de 21 gemeenten in MRE gaan we voor duurzame opwek. Daarin heeft eenieder zijn verantwoordelijkheid te nemen. Als dan blijkt dat er saamhorigheid is, men nog vragen heeft voor de toekomst, maar nu deze eerste stap samen met elkaar wil zetten heeft dat vertrouwen.

Natuurlijk zijn we al aan het nadenken over het vervolg. We moeten ook gaan besparen, beter isoleren, efficiënter met energie omgaan, ja vanzelfsprekend. De discussie is ook nog niet klaar. En ook hoe we er nog beter van worden door financiële compensatie. Wie betaalt nu alles en wie ontvangt nu alles? Lees eerst de RES 1.0 maar eens door, zie:
https://www.energieregiomre.nl/waar+staan+we+nu/documenten+res+10/handlerdownloadfiles.ashx?idnv=2054652.

Goeie vragen voor RES 2.0.?
Deze wordt voorbereid voor voorjaar 2023 en onze wethouder zal deze zaken en vragen zeker inbrengen. Net als dat hij voortrekker is van een energiecorridor langs grote wegen. Maar eerst nu de eerste stap zetten. Dan zijn we van de wal en vaart het schip.

We hebben een platform binnen CDA Someren om over dit en andere thema’s te sparren. Klimaat – Energie – Agrarisch is de naam van de groep. U kunt zich hierbij aansluiten door de onderstaande QR code te scannen. U wordt dan lid van de whatsappgroep en er wordt dan contact opgenomen met u.

En ook hier geldt dat als je het samen oppakt, elkaar vertrouwt en ambitie hebt, het resultaat er ook komt.

Samen Werken werkt echt. Het is zo!
 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.