16 januari 2023

CDA vraagt steun voor de energierekening van sportverenigingen

Veel sportverenigingen hebben te maken met gestegen energiekosten als gevolg van de energiecrisis. Het CDA Son en Breugel vindt het belangrijk dat verenigingen ook geholpen worden om deze kosten te kunnen dragen. Het kabinet heeft al veel specifieke maatregelen getroffen voor inwoners, MKB-bedrijven, zwembaden enzovoort. Dit geldt nog niet voor sportverenigingen. De verwachting is dat er in de loop van 2023 een regeling gaat komen voor de sportverenigingen. Het CDA wil niet wachten tot de winter voorbij is. Sommige sportverenigingen overleven de winter niet omdat de energiekosten veel te hoog zijn geworden. Samen met Dorpsvisie en Dorpsbelang willen we daar niet op wachten en willen we de Son en Breugelse verenigingen nu al financieel ondersteunen.

In de raadsvergadering van 22 december jl. hebben we gezamenlijk een motie ingediend met het verzoek aan het  College van B&W om waar nodig financiële ondersteuning te verlenen aan onze verenigingen. De voorwaarde is dat de aanvragende vereniging een duurzaamheidsscan doet. Hiermee wordt inzicht verkregen in het eigen energieverbruik en de mogelijkheden om zelf energiezuiniger te worden. De motie dient dus ook een langeretermijndoel.

In de motie wordt aan het college gevraagd om vóór de zomervakantie van 2023 verslag uit te brengen aan de gemeenteraad. Hiermee bewaken we de kosten voor de directe ondersteuning en de resultaten van het verduurzamen. Zo wordt belastinggeld zorgvuldig besteed en komen we samen de winter door.

Onze lokale verenigingen dragen bij aan een betere fysieke en mentale gezondheid en zijn een belangrijke ontmoetingsplek voor jong en oud. Daar doen we moeite voor om die overeind te houden. Dit vonden de andere politieke partijen gelukkig ook en daarom is de motie unaniem aangenomen.

Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan via [email protected].

Of via onze website www.cdasonenbreugel.nl  Wij horen graag van u.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.