28 januari 2021

Dit is UW bijdrage aan mooie regionale projecten!

Dit is onze lokale bijdrage aan regionale start ups!

Deze bijdrage van het CDA is anders dan u van ons gewend bent. We informeren u graag over Son en Breugel in de regio. Onze gemeente is lid van het SGE (Stedelijk Gebied Eindhoven) en betaalt hiervoor een paar euro per inwoner. Daarmee dragen we bij aan diverse projecten en vernieuwingen. Bijvoorbeeld Qrabble. Dit is een organisatie die vervangers voor het onderwijs regelt. Vakmensen die gespecialiseerd zijn in één creatief vakgebied, variërend van techniek, filosofie of theater tot programmeren, schilderen of  persoonlijke ontwikkeling. Een aanvulling op het gewone lesprogramma dus. En de kinderen? Die zijn dolenthousiast.

Vanuit de TUe is MantiSpectra ontstaan. Zij ontwikkelen fotonische spectrometers voor de agrifood markt. Dit is een draagbaar apparaat waarmee je de chemische samenstelling van een object niet hoeft te achterhalen in een laboratorium maar het snel ter plekke kan ‘zien’ met speciale infraroodsensoren op basis van fotonicachips.

Happy Skinz heeft een mobiele zonnebrand verstuiver in rugzakvorm ontwikkeld. Hiermee kan effectief en snel zonnebrandspray op grote aantallen mensen worden aangebracht. Denk aan festivals, clubs en scholen.

Bambi Medical ontwikkelde een speciale ‘baby belt’ voor te vroeg geboren baby’s. Met deze hightech band om de borst van het kindje zijn allerlei plakkers en draden niet meer nodig om de toestand van het kindje bij te houden. Een groot gemak voor de verplegers en de baby zelf natuurlijk.

Sirius Medical heeft de Sirius Pintuition ontwikkeld. Dit magneetje ter grootte van een rijstkorrel helpt vroegtijdige borstkanker te ontdekken tijdens de operatie. Hierdoor kan eerder en sneller geopereerd worden bij beginnende borstkanker.

Salvia BIOElectronics heeft een soort mini pacemaker ontwikkeld tegen migraine. Dit mini apparaatje wordt achter de wenkbrauw of op de achterkant van het hoofd geïmplanteerd. Het zendt kleine stroomstootjes naar de zenuwen om migraine te verminderen.

Ook dit is CDA. Wij houden u op de hoogte van lokale en regionale ontwikkelingen die u raken.

Fractie CDA Son en Breugel,
Voor een betrokken, betrouwbaar bestuur. Ga voor meer informatie naar www.cdasonenbreugel.nl

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.