Rien van Dijke

nr.4 fractielid / kandidaat raadslid

Wie ben ik:

Ik ben Rien van Dijke. Ben geboren in de provincie Zeeland en al meer dan 35 jaar woon ik in de provincie Noord-Brabant en vanaf januari 2005 in de gemeente Steenbergen. Ben tot half 2012 mede eigenaar en aandeelhouder geweest bij een groothandel in vers vlees, vleeswaren enz. nadat de aandelen verkocht zijn heb ik veel vrijwilligerswerk binnen de gemeente Steenbergen verricht en tevens regelmatig als “zzp” verhuurd om boekhoudingen en controller werk te verrichten.

Mijn werkervaring:

Mijn werkervaring bestaat in grote lijnen uit het werken als boekhouder/controller op het hele werkterrein van administratie.

Mijn vrije tijd:

In mijn vrije tijd doe ik graag golfen, lezen, tuinieren en politiek volgen (zowel plaatselijk als landelijk).

In de politiek:

Mijn motivatie om in de politiek te gaan is om de mensen en ook de gemeenschap te helpen en ondersteunen in het oerwoud van regels. In dat oogpunt ben ik op dit moment lid van de Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Steenbergen, lid van de cliëntenraad van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD). Tevens als administratieve ondersteuner help ik bij de schuldhulpverlening van Wij Zijn Traverse.

Waarom CDA:

Op het CDA is de keus gevallen met name omdat de slogan van het verkiezingsprogramma volledig wat mij betreft de lading dekt. Betrokken en betrouwbaar.

Wat wil ik de komende vier jaar wil veranderen:

Ik vind het belangrijk voor de gemeente Steenbergen dat wij als gemeenschap betrokken blijven bij de meest kwetsbaren in de gemeente. We moeten zorgen dat niemand onschuldig tussen wal en schip beland.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.