Jack Legierse

nr.2 fractielid / kandidaat raadslid

Van manager openbare ruimte, assessor/coach/trainer tot raadslid 

Wie ben ik:

Jack Legierse (1966), woont in Dinteloord en werkt als interim adviseur Integraal Beheer Openbare Ruimte (IBOR) o.a. bij gemeenten. Daarnaast werk ik vanaf 2010 als trainer/coach samen met mijn levenspartner bij Shakkei – Training & Coaching B.V. in Dinteloord.  Ook ontwerp ik nog regelmatig tuinen voor particulieren en begeleid de inrichting en uitvoering van de tuin. Als vrijwilliger zet ik mij in om jongeren te helpen. Gewoon… omdat het leuk is!

Mijn werkervaring:

Ik ben opgegroeid in Dinteloord in een ondernemersgezin. Tijdens mijn studie groen, cultuur en civiele techniek en de eerste helft van mijn loopbaan ontwikkelde ik mijzelf op het gebied van de openbare ruimte. Het grootste gedeelte van mijn loopbaan werkte ik als bedrijfsleider. Mijn laatste werkgever als bedrijfsleider in loondienst was een landelijke organisatie met 16 vestigingen door het hele land. In 2008 startte ik mijn eigen bedrijf Niwa Groen & Interim en ben ik als verandermanager mijn expertise en ervaring gaan inzetten bij diverse gemeenten en bedrijven op het gebied van openbare ruimte, training/coaching van teams, landschapsinrichting en verandermanagement trajecten. Ik begeleidde projecten, zoals reorganisaties, burgerparticipatie, transities en doorontwikkelingen van afdelingen.

Mijn vrije tijd:

Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring over te dragen aan jongeren. Daarom ben ik ook regelmatig assessor/vakexaminator voor hoveniersopleidingen bij middelbare tuin- en landbouwscholen. Daarnaast ben ik vrijwillig mentor/coach bij Stichting Humanitas in Rotterdam, een samenwerkingsverband met politie, FlexJeugdplein, Kwadraad en Humanitas om risicojongeren weer op het rechte pad te helpen.

Samen met mijn levenspartner Rosana woon ik met veel plezier in Dinteloord en ben de trotse vader van zoon Kevin (1987) en bonuszoon Ruud (1995). Ik houd van de natuur, ik heb een passie voor bomen, ik reis en fotografeer graag, ga regelmatig sporten en beoefen yoga.

In de politiek:

De uitgangspunten in het politieke programma van de CDA gaan over een krachtige, eerlijke samenleving. Ik voel mij thuis bij de gedachte dat de eigen verantwoordelijkheid van mensen voorop moet staan. In de politiek gaat het niet primair om mijzelf, maar om de ander. In relatie tot de ander krijgt mijn leven betekenis. En ik herken in het CDA de positiviteit, de hoop, het nooit afschrijven of opgeven van mensen of situaties. Met die positiviteit ben ik opgegroeid en zo heb ik mij ontwikkeld.

Waarom CDA:

Het CDA zet in op betrokken burgers om de onderlinge verbondenheid te versterken. Er moet betrokkenheid zijn tussen generaties en tussen arm en rijk. We leven niet alleen voor onszelf, maar we zijn pas mens door met elkaar te leven. De overheid zorgt voor de basis van sociale zekerheid: voor iedereen is er gezondheidszorg, onderwijs en inkomen. De persoonlijke factor mag daarbij niet uit het oog worden verloren. Het CDA staat voor betrokkenheid & betrouwbaarheid.

Wat ik belangrijk vind voor Steenbergen:

Participatie, het meedoen aan de samenleving is voor iedereen belangrijk. Mensen willen volwaardig meedoen in de maatschappij. Het gaat om werken, maar ook om het hebben van sociale contacten, het deelnemen en bijdragen aan de maatschappij, het opdoen van vaardigheden. Sommige mensen kunnen dit op eigen kracht, anderen hebben daarbij ondersteuning nodig.  Ik hoop in vier jaar te bereiken dat de lokale overheid zijn inwoners ziet staan en vertrouwen heeft in hun eigen kunnen. Inwoners bepalen en beslissen in ruime mate zelf over hun buurten en wijken. De lokale overheid is zo nodig de verbindende partij en reageert flexibel op veranderingen in alle kernen met hun eigenheid en uniformiteit binnen de kernen als uitgangspunt.

Tot slot:

Mijn motto: "Het enige constante in het leven is dat alles verandert."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.