Olaf de Vriend

nr.6 fractielid / kandidaat raadslid

Wie ben ik:

Olaf de Vriend 1976), getrouwd en vader van 2 jongens van 5 en 7 jaar oud. Geboren en getogen in Steenbergen, waar ik met veel plezier woon.

Mijn werkervaring:

Vanaf het VWO gaan werken bij Deloitte Accountants in Breda om daar mijn opleiding tot registeraccountant te volbrengen. Bij Deloitte ben ik met name werkzaam geweest bij grote familiebedrijven waar ik uiteindelijk verantwoordelijk was voor jaarrekeningcontroles en advieswerkzaamheden. Na bijna 13 jaar Deloitte ben ik ruim een jaar bij een internationaal opererend bedrijf werkzaam geweest om de financiële en fiscale organisatie in Europa /Rusland op te zetten. Sinds 2018 ben ik als zelfstandige gestart, waarbij ik m.n. familiebedrijven ondersteun bij het financieel management in brede zin, waarbij mijn toegevoegde waarde zit in het in beweging krijgen van de organisatie en inzet van automatisering en data analyses/visualisaties. Naast deze betaalde werkzaamheden heb ik als vrijwilliger ruim 8 jaar in de cliëntenraad van het Lievensberg ziekenhuis gezeten, waarvan 1 jaar als secretaris. Bij de personeelsvereniging van Deloitte ben ik bestuurslid, penningmeester en uiteindelijk voorzitter geweest. Sinds 2017 ben ik de penningmeester van het Retail Platform Steenbergen, waar ik nog steeds actief ben. Daarnaast voer ik de administratie van enkele Stichtingen in de Gemeente Steenbergen.

Mijn vrije tijd:

In mijn vrije tijd hou ik ervan om met mijn vrouw en kinderen op pad te gaan, in de zomer gaan het we het water op om te zeilen en bij goed weer te zwemmen. In de winter vinden we het leuk om te skiën, om in conditie te blijven loop ik hard. In de politiek: Politiek heeft mij altijd geïnteresseerd, waarbij de lokale politiek m.i. steeds belangrijker wordt door het verschuiven van taken van de centrale overheid naar de Gemeenten. Daarnaast kun je in de lokale politiek vaak direct voelbare resultaten bereiken.

Waarom het CDA:

Het CDA staat voor mij, zoals ons verkiezingsprogramma ook heet, voor een betrokken en betrouwbare partij. Daarnaast heb je als landelijke partij een natuurlijke lijn naar de landelijke politiek voor ondersteuning, maar ook om terugkoppeling vanuit lokaal niveau te kunnen geven.

Wat ik belangrijk vind voor de gemeente Steenbergen:

De afgelopen jaren zijn er al mooie dingen in gang gezet, zoals de recreatieve sector, agro food cluster, centrumplannen. Het is belangrijk om deze initiatieven verder te brengen. Daarnaast is het van belang om voldoende jonge gezinnen aan onze gemeente te binden zodat we toekomstbestendig blijven.

Wat wil ik de komende vier jaar wil veranderen:

Schonere straten waarbij hondenpoep, onkruid en struikelstoepen tot het verleden behoren. Oplossen van de verkeersproblemen rondom Fabrieksdijk/Kade. Meer jongeren/jonge gezinnen in de Gemeente.

Tot slot

Zorg dat je je stem gebruikt!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.