Amber Bindels

Burgerraadslid

Functie

Burgerraadslid
E: [email protected]
Woordvoerder
  • WMO
  • Inclusie
  • Ouderen
Woonwijk De Reit / Tilburg West
Geboortedatum 17 april
Opleiding Journalistiek
Burgerraadslid vanaf januari 2022

 

Wie ben je en wat doe je naast je werk als gemeenteraadslid?

Mijn naam is Amber van Ginneken-Bindels. Ik ben opgegroeid in Tilburg op de zaak van mijn ouders op de Korvelseweg. Ikheb journalistiek gestudeerd. In mijn dagelijks leven zet ik me vooral in voor toegankelijkheid en inclusie van mensen met een handicap, bijvoorbeeld via de stichting Wij Staan Op! of via het Tilburgse TOG. Daarnaast ben ik ook vrijwilliger in de kerk.

Waarom ben je raadslid geworden?

Natuurlijk probeer ik me altijd te focussen op waar ik goed in ben. Door mijn handicap ben ik mij landelijk gaan inzetten voor inclusie en toegankelijkheid, bijvoorbeeld door aandacht te vragen voor het VN-verdrag handicap. Daarnaast help ik mensen graag verder en maak ik de gemeente waar ik woon graag mooier. Omdat ik ook een Wajong heb, weet ik hoe het voelt als je niet altijd mee kan komen.

Wat wil je deze raadsperiode bereiken voor Tilburg?

Ik zou willen dat Tilburg als stad, maar ook de omliggende dorpen toegankelijker en gastvrijer worden voor mensen met een handicap en voor iedereen die dat fijn vindt. Daarnaast hoop ik de raadszaal meer naar buiten te brengen, zodat iedereen ook weet waar hij of zij zelf invloed op heeft.

Ten slotte: wat is je favoriete plek in Tilburg en waarom?

Mijn lievelingsplek in Tilburg is Het Dorstige Hert, omdat ze er het lekkerste schuimgebakje hebben en er heel veel verschillende mensen komen en ik er al veel hoogte- en dieptepunten heb mogen vieren. Daarnaast kom ik altijd even in de Hasseltse kapel als ik naar het ziekenhuis ben geweest voor steun, gebed en bezinning.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.