27 februari 2017

2 Maart : De toekomst van uw pensioen, met CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt

Op donderdag 2 maart spreekt Pieter Omtzigt om 14.30u in Bergen op Zoom over de toekomst van het Nederlandse pensioenstelsel, een onderwerp dat veel Nederlanders bezighoudt.
Sinds november 2016 is Pieter op pensioentour en deze middag doet hij Bergen op Zoom aan. 

Het Nederlandse pensioenstelsel staat onder druk: door de lage rente en het beleid van de Europese Centrale Bank zijn pensioenen al jarenlang bevroren en hebben veel pensioenfondsen de afgelopen jaren ook kortingen doorgevoerd.

In 2012 benoemde de Tweede Kamer Pieter Omtzigt tot pensioenrapporteur om een aantal Europese voorstellen tegen te houden. Zo wilde de Europese Commissie de mogelijkheid krijgen om zelf, zonder tussenkomst van lidstaten, regels te mogen opleggen. Mede dankzij Pieters inzet is dat tegengehouden.

Op dit moment maak Pieter zich grote zorgen over het mega-opkoopbeleid van de Europese Centrale Bank. Die koopt 2300 miljard euro aan obligaties op. Dit leidt tot zeer lage rentes en daar hebben de pensioenfondsen en gepensioneerden veel last van. Ook leidt het tot enorme risico’s voor de Nederlandse staat. Pieter heeft in de Tweede kamer een initiatiefnota geschreven, waarin hij o.a. voorstelt om de Europese Centrale Bank aan te klagen dat zij zich niet aan het mandaat houdt.
Op 12 februari ging de Tweede Kamer met initiatiefnemer Pieter Omtzigt in debat over deze voorstellen.

Tijdens de bijeenkomst zal Pieter ingaan op de AOW, de levensverwachting en de stijging van de pensioenleeftijd. Hij zal ook een toelichting geven op zijn werk in Europa.

Daarnaast is er alle ruimte om vragen te stellen. 

Pieter Omtzigt is sinds 2003 lid van de Tweede Kamer en is voor de CDA-fractie woordvoerder voor financiën, pensioenen, belastingen en Europa.

De vervolging van christenen in het Midden-Oosten en het dossier MH17 zijn onderwerpen die eveneens door hem worden behartigd.​

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.