CDA Brabant Statenfractie
14 oktober 2018

CDA Brabant presenteert kandidatenlijst – Van der Sloot voorgedragen als lijsttrekker

Kandidatenlijst met sterk regionaal karakter

Het CDA in de provincie Noord-Brabant draagt Marianne van der Sloot voor als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar. Vandaag presenteert de partij de eerste dertig namen op de concept-kandidatenlijst, met Van der Sloot als nummer 1. Van der Sloot is al drie jaar fractievoorzitter van het CDA in de Brabantse Staten en voerde ook bij de verkiezingen in 2015 de provinciale CDA-lijst aan. Ze woont in ’s-Hertogenbosch.

Op de tweede plaats staat Renze Bergsma, CDA-wethouder uit Woudrichem en al eerder Statenlid in de periode 2003-2009. Zittend Statenlid Ankie de Hoon, afkomstig uit Etten-Leur, staat op plaats 3.

De plaatsen 4 en 5 worden bezet door resp. Marcel Deryckere uit Tilburg en Tanja van de Ven uit Beek en Donk. Deryckere is sinds 2015 Statenlid, melkvee-/varkenshoudster Van de Ven is de hoogste nieuwkomer. Kees de Heer uit Eindhoven, nu ook Statenlid, staat op plaats 6.

Nieuwkomers zijn Marcel Thijssen uit Beers (plaats 7), Jürgen Stoop uit Bergen op Zoom (plaats 8), John Bankers uit Asten (plaats 9) en Ria van der Hamsvoord uit Wintelre (plaats 10). Zij maken de top 10 van het CDA Brabant compleet.

De lijst vervolgt met Coen Hendriks uit Erp op plaats 11, Huseyin Bahar uit Helmond op plaats 12, Ezra Leeger uit Nistelrode op plaats 13, Jan Paantjens uit Gastel op plaats 14 en Wendy van Ooijen uit Woudrichem op plaats 15.

Inge van Dijk, partijvoorzitter van het CDA in de provincie Noord-Brabant: “Ik ben trots op deze kandidatenlijst, waarvoor ik de kandidaatstellingscommissie hartelijk wil bedanken. Het is een echte Brabantse lijst geworden, waarop alle regio’s vertegenwoordigd zijn en waarin elke Brabander zich zou kunnen herkennen. Een mooie combinatie van ervaring en vernieuwing, man en vrouw, jong en oud, stad en platteland.”

De kandidaatstellingscommissie bestond uit Frank van der Meijden, Judith Keijzers-Verschelling, Jeroen Bruijns en Otto Dieleman. Zij spraken in de afgelopen maanden met tientallen kandidaten, stelden de concept-kandidatenlijst samen en legden deze voor aan het partijbestuur van het CDA Brabant. Het partijbestuur heeft deze lijst ongewijzigd overgenomen.

De concept-kandidatenlijst wordt nu verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen in Brabant, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst. Tijdens de algemene ledenvergadering op 24 november a.s. stellen de Brabantse CDA-leden de lijst definitief vast.

Details kunt u vinden door te klikken op deze LINK.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.